More

    FOTO. Festivalul Voluntariatului la Satu Mare. A treia ediție, un succes

    Festivalul Voluntariatului este o adevărată sărbătoare a implicării, a bucuriei de a aduce schimbări pozitive în jurul nostru, a entuziasmului de a acționa alături de oameni care împart aceleași valori. Principalul scop al acestui eveniment este motivarea tinerilor să devină voluntari și în accelași timp construirea unei imagini pozitive despre voluntariat având în vedere beneficiile pe care le aduce atât pentru cel ce se implică cât și pentru cei în sprijinul cărora se fac activitățile de voluntariat sau pentru comunitate.

    Un eveniment reușit

    Festivalul Voluntariatului este un eveniment la care au participat sătmăreni care doresc să afle informații despre oportunitățile de voluntariat și educație non-formală existente în Satu Mare în diferite domenii: social, tineret, protecția mediului, protecția animalelor, etc., precum și detalii despre activitățile ONG-urilor și instituțiilor publice din municipiu cu activități de și pentru tineret.

    “Suntem la cea de-a treia ediție a Festivalului Voluntariatului, este un evenimnt organizat în cadrul Proiectului Voluntariat ”Resursă pentru comunitate 2018” Este un proiect de tineret organizat la nivel local cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Satu Mare. Evenimentul a reunit 20 de participanți, instituții publice, respectiv organizații neguvernamentale, care oferă activități de voluntariat pentru tineri, în diferse domenii, de la Protecția Copilului la ajutorarea persoanelor aflate în dificultate, protecția Mediului, Cultură,Tineret, Sport,Ecoturism, Protecția Animalelor.I-am invitat pe tineri, mai ales, să descopere cât de multe oportunități de voluntariat există în Satu Mare,pentru ei voluntariatul fiind o foarte bună posibilitate de a-și dezvolta niște abilități complementare cu tot ceea ce învață la școală iar pe viitor le va fi foarte important în carieră”, a spus Cristina Bala, organizator eveniment.

    Sute de voluntari la Satu Mare

    În orașul nostru numărul tinerilor care fac voluntariat nu este foarte mare, la nivelul a câtorva sute. Comparativ cu alte orașe din țară, mai e loc de mai bine. Conform legislației actuale,voluntariat se poate face de la vârsta de la 15 ani . Voluntariatul în anumite situații poate fi considerat experiență de muncă. În România însă, încă nu se ține cont de ascest aspect, în străinătate se ține cont cu adevărat, iar tinerii care vor să aplice pentru burse de studiu în străinătate sau pentru facultăți, vor avea mare nevoie de caertificatul de voluntariat pe care noi îl putem emite.

    Este important de știu că se emite un certificat recunoscut internațional, în momentul în care voluntarul acumulează un minim de 120 de ore de voluntariat.

    Organizatorii şi-au propus să continue această iniţiativă astfel încât Festivalul Voluntariatului să devină un eveniment cu tradiţie în Satu Mare pentru a reuşi ca, pe termen lung, să schimbe mentalităţi, voluntariatul devenind astfel o experienţă nelipsită din tinereţea fiecărui sătmărean.

    Parteneri și susținători

    Acest festival, este la cea de a treia ediție fiind realizat în parteneriat de către următoarele organizații și instituții:  1.Asociația Cutezătorii Munților; 2.Asociația Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare; 3.Asociatia pentru Copii si Tineri 4U; 4.Asociația SamStudia – Organizația tinerilor și studenților sătmăreni; 5.Fundatia FARA-centru de tranzit pentru tineri in dificultate Foyer Satu Mare; 6.Societatea Națională de Cruce Roșie Filiala Satu Mare; 7.Asociația ROVENIO; 8.Asociația Stea; 9.Direcția Județeană de Sport și Tineret Satu Mare; 10.Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog; 11.Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare; 12.Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională; 13.Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare; 14.Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare; 15.Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare; 16.Agenția pentru Protecția Mediului Satu Mare; 17.Asociatia Asprosam; 18.Asociatia Caiac Smile și 19.Nord West Tandemfly.

    Susținători și alți parteneri care sprijină Festivalul Voluntariatului sunt: Centrul Cultural “G.M. Zamfirescu”, Satu Mare; Radio Transilvania Satu Mare; Colegiul Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare; Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt” Satu Mare; Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare; Liceul Reformat Satu Mare; Liceul cu Program Sportiv Satu Mare; Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „George Emil Palade” Satu Mare; Colegiul Tehnic de Transporturi și Telecomunicații „Ion I.C. Brătianu” Satu Mare; Colegiul Național „Doamna Stanca”; Liceul Teoretic German „Johann Ettinger” Satu Mare și Colegiul National “Kolcsey Ferenc” Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE