More

    EXTRAORDINAR! Autostrada, tot mai aproape de Sătmar. La doar 20 de km

    Autostrada Transilvania vine până la circa 20 de km de granița cu județul Satu Mare. Recent au fost semnate contractele pentru proiectarea şi execuţia subsecţiunilor 3C2, Biharia – Chiribiş (25 km de Tășnad) şi 3C3 (Biharia – Borş) ale autostrăzii Braşov – Tg. Mureş – Cluj – Oradea (autostrada Transilvania). Aceste contracte au fost câştigate de Asocierea Trameco SA – Vahostav-SK, a.s. – Drumuri Bihor SA – Drum Asfalt SRL – East Water Drillings SRL, informează, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

    Aproape 35 km de autostradă

    Cele două subsecţiuni însumează 33,9 kilometri din autostrada Transilvania, între Chiribiş şi Borş
    Pentru subsecţiunea Chiribiş-Biharia, cu o valoare de 326,515 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 69 milioane euro), termenul contractual pentru proiectare este de 6 luni, iar cel pentru execuţie este de 18 de luni.

    Subsecţiunea Biharia-Borş are o valoare de 134,221 milioane de lei, fără TVA (aproximativ 29 milioane euro), o durată de proiectare de 4 luni şi o perioadă de execuţie a lucrărilor de 15 luni. Pentru ambele secţiuni, perioada de garanţie a lucrărilor efectuate a fost stabilită la 10 ani, menţionează CNAIR.

    “În cazul în care nu vor exista contestaţii, semnarea contractelor va putea avea loc doar după expirarea perioadei legale de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situaţia în care vor fi însă înregistrate contestaţii împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va trebui să aştepte soluţionarea acestora”, precizează compania.

    În ceea ce priveşte subsecţiunea 3C1 (Suplacu de Barcău – Chiribiş, între km 4+200 şi km 30+550), evaluarea ofertelor depuse este încă în curs de desfăşurare, urmând ca în perioada imediat următoare să fie anunţat şi câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor pe acest sector de autostradă.

    La 70 km de municipiul Satu Mare

    Punctul cel mai nordic al acestei autostrăzi este localitatea Chiribiş, lângă orașul Marghita, aflat la circa 20 de km de granița cu județul Satu Mare, la 25 km de Tășnad, și la circa 77 km de municipiul Satu Mare.

    Practic, este cel mai apropiat punct al acestei autostrăzi față de județul și municipiul Satu Mare. Dacă termenele din contract vor fi respectate, în doi ani, acest tronson de autostradă trebuie să fie finalizat.

    Mai mult decât atât, sunt prevăzute o serie de drumuri rapide care să lege atât municipiul Satu Mare cât și vămile de pe teritoriul județului nostru cu această autostradă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE