More

    Victorie conturată după pauză

    Baschetbalistele de la CSM Satu Mare au început cu dreptul și Liga Națională. După dubla victorie din primul tur al Cupei României, cu Rapid București, fetele noastre au învins sâmbătă și pe FCC ICIM Arad în prima etapă a LNBF.

    Succesul s-a conturat mai greu decât ne-am fi așteptat. Arădencele au făcut o primă repriză bună și grație unui procentaj superior la aruncările de 2 puncte, dar și a unei prestații solide a bosniacei Dzombeta au intrat la vestiare cu un avantaj de cinci puncte…33-38.


    În partea a doua lucrurile s-au schimbat radical. Apărarea noastră a fost mai atentă, Huțanu și Olah au adus un plus evident de pe bancă, iar Matea Tavic și-a intrat și ea încet în rol…Denson, Lloyd și Mandache au pus punct după punct, iar sfertul patru a fost decisiv cu un lejer 21-8. S-a terminat 74-59. Pe sferturi: 15-18, 18-20, 20-13 și 21-8.
    ”Am intrat parcă prea greu în meci și în prima parte s-au ratat câteva aruncări ușoare. Însă în partea a doua am impus ritmul și cred că diferența e una firească pe tabelă , la final. Suntem la început de sezon, e abia al patrulea meci în această formulă, așa că mai sunt lucruri de reglat”, crede Andrea Olah, cea care a făcut din nou un meci bun cu 11 puncte marcate și patru recuperări în cele 28 minute jucate.


    Brittany Denson cu 21 puncte a fost principala marcatoare a meciului. Lloyd a pus 15 puncte pe tabelă, iar Mandache și Olah câte 11. Tavic -6, Baltic-4 , Pane și Huțanu 3. Cu mențiunea că Huțanu a făcut un meci perfect în defensivă cu șapte recuperări și patru capace.
    Urmează deplasarea la Brașov cu meciul de vineri cu Olimpia .
    Partida a fost arbitrată de Dragoș Barbu-Iași, Amalia Marchiș și Istvan Bertalan-Cluj Napoca. Comisar FRB-Viorel Constantinescu.
    – Nigerianca Promice Amukamara a ajuns la Satu Mare și a fost alături de echipă. Dar nu a putut evolua pentru că la Satu Mare avem un singur medic cu specialitate medicină sportivă. Iar acesta nu i-a dat viză medicală deoarece a lipsit de la cabinet joi și vineri pe motiv de Zilele medicale…Ce se va întâmpla cu sportivii din județ dacă medicul va lipsi pe motiv de concediu de exemplu mai mult de două zile??? Oprim competițiile?!
    – Galerie din SUA la meci…Junioara Anamaria Kadar a avut parte la acest meci de susținere din State…Prietenii americani au venit special la meci pentru Ana și au încurajat-o pe tot parcursul meciului.
    – înregistrarea partidei va putea fi urmărită în această seară de la ora 21,30 la Nord Vest TV în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă.
    -în celălalt meci al zilei , Sepsi Sfântu Gheorghe – CSM Târgoviște 101-69. Partida U Cluj Napoca – Olimpia Brașov a fost amânată.
    CSM Satu Mare: Denson-21, Lloyd-15, Mandache-11, Olah 11, Tavic-6, Baltic-4, Huțanu-3, Pane-3, Kadar.
    ICIM: Dzombeta 18 puncte, Hadzovic 13 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, Burdgess 11 puncte și 7 recuperări, Fodor 10 puncte, Ciotir 5 și Ardelean 2 puncte.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE