More

    Front comun pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania

    asu

    Preşedinţii consiliilor judeţene din Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureş şi Cluj intenționează să-i solicite, în scris, ministrului Dan Şova finalizarea tronsonului Borş-Gilău din Autostrada Transilvania să primească finanţare.

    ”Tronsonul care parcurge traseul dintre Borş şi Suplacu de Barcău al viitoarei autostrăzi este realizat în proporţie de peste 40%. Lucrările începute riscă să se degradeze, atât prin acţiunea factorilor naturali cât şi prin furtul de componente de rezistenţă. Pe de altă parte, sunt semnale că investiţii importante care s-ar putea realiza în zonă aşteaptă o decizie în legătură cu finanţarea acestui proiect”, a declarat Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.

    Proiectul Autostrăzii Braşov-Borş, denumit și Autostrada Transilvania, a fost aprobat în 2003 şi început un an mai târziu, în baza unui contract de 2,2 miliarde de euro încheiat cu firma Bechtel, care trebuia executat până în 2012. Contractul a fost reziliat în luna mai 2013, statul român urmând să plătească companiei americane 37,2 milioane de euro şi datorii de 50 milioane de euro.

    Iulian Duma

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE