More

    Probleme GRAVE la Podul Decebal. Nimeni nu știe când va fi gata

     

    Problemele pe Podul Decebal par a nu se mai termina și nimeni nu știe când lucrările de aici vor fi finalizate. Mai mult decât atât, între Primăria Satu Mare și firma constructoare există o comunicare deficitară în această perioadă. City-managerul municipiului Satu Mare, Masculic Csaba, face câteva precizări în acest caz.

    Lucrările de conservare

    Reprezentantul Primăriei Satu Mare spune că ar trebuie executate o serie de lucrări de conservare, însă firma constructoare este greu abordabilă.

    ”Lucrările planificate au fost executate. Dar au apărut acele probleme la carosabil încă din primăvară, care a început să se fisureze în mai multe locuri. S-au făcut mai multe expertize și încercăm să aflăm care este motivul producerii acestor fuisuri în asfalt și care este soluția. În această fază expertiza este făcută, știm care este problema. Acum ar trebui să urmeze o lucrare de conservare până se va putea interveni pentru a putea interveni în vedere eliminării acelor probleme. Pentru că trebuie făcute acele lucrări de conservare. De fapt ar trebui să facă lucrări astfel încât acele fisuri să nu se extindă”, spune Masculic.

    City-managerul spune că pur și simplu nu se poate comunica cu firma.

    ”Firma nu prea răspunde și nu prea avem cu cine discuta. Este foarte greu de discutat cu ei. Au schimbat conducerea, au schimbat inginerii, merge foarte greu comunicarea cu ei. De peste o lună am solicitat să fie marcat carosabilul de pe coborârea de pe Podul Decebal înspre Burdea, dar atât au spus că o să vină. Când, nu știm. Dar cu siguranță, marcajele trebuie făcute. Iar până în data de 15 noiembrie trebuie executate și acele lucrări de conservare”, mai spune reprezentatul Primăriei Satu Mare.

    Rezilierea contractului, iminentă
    City-managerul Masculic Csaba spune că, în aceste condiții, rezilierea contractului cu firma care execută lucrările la Podul Decebal este iminentă.

    ”Eu spun că se va ajunge cu siguranță să reziliem contractul cu actuala firmă pentru că efectiv capacitatea tehnică și calitatea lucrărilor executate până acum considerăm că ei nu o să fie în stare să execute lucrările ce urmează a fi făcute la pod. Urmează un alt proiect. Mai trebuie făcute reparații la partea carosabilă, apoi lucrări pe intradosul podului. Ar trebui să fie finalizate cele patru scări de urcare. În prima fază, trebuie reziliat contractul cu firma, abia apoi vor urma procedurile de reatribuire a lucrărilor. Până când se vor relua lucrările, se va putea cicula în siguranță pe pod”, spune Masculic

    În aceste condiții nici city-managerul nu poate nici măcar să estimaze termenul până la care lucrările la Podul Decebal vor fi finalizate.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE