More

    Când fotbalul și informatica fac casă bună!

    În perioada 6 – 21 octombrie 2018, milioane de copii, tineri, cadre didactice, s-au reunit la evenimentul Europe Code Week pentru a învăța mai multe despre programare și alte competențe digitale – la evenimente, în săli de clasă, în biblioteci, în aer liber din toată Europa.

    În cadrul Europe Code Week, 3.500 de elevi și tineri din România au participat la 70 de evenimente finanțate cu 21.000 EURO prin inițiativa Meet and Code, susținută la nivel european de compania SAP.


    ”Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup. Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.”

    Proiectele Colegiului Național “Ioan Slavici” Satu Mare
    Colegiul Național “Ioan Slavici” a aplicat pentru două proiecte în cadrul acestui eveniment, evenimente pentru care a primit o finanțare în valoare de 300 de euro fiecare.

    Primul eveniment, denumit CNIS Kick&Code a avut ca scop crearea unui produs IT, rezolvând o problemă din domeniul fotbalului, cu ajutorul cunoștințelor IT dobândite la orele de curs.

    Participanții au fost elevii Colegiului Național Ioan Slavici Satu Mare organizati pe două categorii: ECHIPA IT, coordonată de prof. de informatică Kabai Timea și ECHIPELE DE FOTBAL, sub coordonarea prof. Contraș Alexandru.

    ECHIPA IT, elevi din clasele a X-a B, a realizat o aplicație IT pe bază de cod HTML, care a oferit informații legate de evenimentele petrecute pe terenul de fotbal din timpul meciului, în timp real.
    Spectatorii meciului de vineri au putut urmări pe un ecran de proiecție statistici precum: rezultatul meciului, numărul golurilor, numărul cartonașelor galbene, ocazii de gol, șuturi pe poartă, ofside-uri, aruncări de la margine etc., aceste informații fiind actualizate de elevii programatori.

    Evenimentul a avut ca finalitate, organizarea unei competiții de meci între două echipe de fotbal: UPS și The Wolves, cu utilizarea live în premieră a aplicației CNIS Kick&Code.

    Spectatorii au fost așteptați cu bilete gratuite, ce au oferit totodată tuturor participanților o răcoritoare și un snack, și de asemenea posibilitatea de a participa la o tombolă, unde se puteau câștiga trei perechi de căști, două mousepad-uri, un stick, un mouse gaming, sau un cooler pentru laptop.

    De asemenea, a fost prezentă mascota școlii – SALVI, care a ajutat organizatorii să primească cu cât mai multă căldură spectatorii, alături de care oricine putea să facă poze!

    La finalul evenimentului, a avut loc premierea echipei de fotbal cu cupe și medalii, precum și a echipei IT cu Kit-uri Arduino și accesorii utile, cupă IT, tricouri personalizate și medalii IT pentru fiecare membru, pixuri, dulciuri – toate într-o atmosferă cât mai plăcută. Toți cei implicați în eveniment au primit Certificat de participare.

    Concluzie.
    În viitor, echipa IT își propune înființarea unui ClubIT, cu scopul de a realiza și alte proiecte transdisciplinare cu echipamente IT inovatoare.

    ”În concluzie, am învățat, am adunat experiență, ne-am străduit, ne-am agitat, ne-am simțit bine, am zâmbit, am avut bună dispoziție şi cu toții am avut parte de o valiză plin cu emoții … dar ne mai dorim şi alte asemenea activități cu proiecte bazate pe practică, interdisciplinare, să fim pregătiți pentru piața muncii. Toți elevii implicați la eveniment, au pus tot ce e mai bun din ei, s-au comportat ireproșabil şi ca profesor, nu cred că există mai mare bucurie pentru un dascăl decât realizările, buna dispoziție şi zâmbetul elevilor! ” a transmis prof. Kabai Timea de la Colegiul Național “Ioan Slavici” Satu Mare

    Organizatorii aduc mulțumiri tuturor sponsorilor: Asociației TechSoup România, Asociației Părinților “Ioan Slavici” Satu Mare, precum și firmei Nicovid!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE