More

    FOTOGALERIE. Sărbătoare de excepție la Hrip. Catarg înălțat și drapel sfințit în curtea bisericii ortodoxe din sat, aflată în construcție


    Satul Hrip s-a aflat astăzi în sărbătoare. Prin aportul Primăriei Păulești, a fiilor satului, în curtea bisericii ortodoxe din sat, aflată și ea în construcție, a fost sfițit un drapel național care mai apoi a fost înălțat pe catargul instalat aici. De asemenea, prin prezența în număr mare a fiilor satului, aceștia și-au adus aportul semnificativ la realizarea construcției bisericii din Hrip.

    Prezență importantă și numeroasă

    La evenimentul de la Hrip au fost prezenți, printre alții, directorul Cancelariei Prefectului, Cecilia Marinescu, care este și fiu al satului Hrip, consilierul județean PSD, Nicolae Avorniciții, fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, consilierii locali de Satu Mare, Eniko Glodean și Octavian Ardelean, managerul Nord Vest TV și Gazeta de Nord Vest, fostul vicepreședinte al Consiliului Județean, Mircea Govor, dar și primarul comunei Păuleșțti, Cătălin Fechete, fostul primar, Zenoviu Bontea, foști și actuali consilieri locali.

    Demn de remarcat este și faptul că la sărbătoarea de la Hrip au fost prezenți în număr mare și fii satului care și-au adus astfel un aport semnificativ pentru continuarea lucrărilor la biserica ortodoxă din sat. Aceasta este ridicată, ”în roșu”, însă mai trebuie mult de muncă.

    Slujbă, urmată de sfințire

    Înainte de sfințirea drapelului și a noului catarg, în incinta bisericii a fost oficiată o Liturghie de către protopopul Ioan Socolan, de preotul paroh Lucian Tompoș, dar și de preoții parohiilor ortodoxe învecinate.

    Demn de remarcat este și faptul că la slujbă au participat atât preotul greco-catolic dinj sat, cât și pastorul reformat, fiecare fiind însoțit de câte unj grup de credincioși.

    Demn de remarcat este și curajul părintelui paroh din Hrip, Lucian Tompoș, care s-a înhămat la o treabă atât de grea, de a construi o biserică din temelii, deși este tânăr și nu a avut parte de o susținere financiară ieșită din comun.

    După Liturghie, a fost sfințit drapelul care mai apoi a fost înălțat pe catargul din curtea bisericii. Acesta face parte din cele 100 de catarge ce vor fi înaălțate în județul Satu Mare în Anul Centenarului.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE