More

    Condiţii europene în pieţele sătmărene

    hala

    Primarul Dorel Coica, însoţit de viceprimarul Radu Roca şi de city-managerul Dan Băbuţ, a inaugurat ieri noile hale pentru comercializarea produselor lactate din Piaţa Someş şi din Piaţa Mică. La cele două evenimente au mai fost prezenţi şi directorul Administraţiei Domeniului Public Satu Mare, Cristian Bozai-Vodă, precum şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

    Condiţii civilizate pentru comercializarea produselor lactate
    Prima vizitată a fost hala de produse lactate din Piaţa “Someş”, unde primarul s-a arătat încântat de felul cum arată aceasta după reabilitare. “Ne bucurăm că am reuşit să amenajăm cele două hale, astfel încât să nu fie cazuri de toxiinfecţie cum s-a întâmplat în Baia Mare. De azi, producătorii de lapte şi produse lactate vor putea să vândă în condiţii civilizate. Acesta este doar începutul. Va urma hala din Piaţa Mare iar Piaţa din cartierul Micro 17 va fi reabilitată în totalitate. De fapt, toate pieţele din municipiul Satu Mare vor fi evaluate şi modernizate. De asemenea, aşteptăm şi sugestii din partea cetăţenilor. În ceea ce îi priveşte pe cei care vând ţigări de contrabandă, treptat vor fi scoşi din incinta pieţelor sătmărene”, a mai precizat primarul Coica.
    Viceprimarul Radu Roca, medic veterinar de meserie, a precizat că atât hala din Piaţa Someş cât şi cea din Piaţa Mică sunt la standarde europene , iar comerţul cu lapte şi produse lactate se va desfăşura în condiţii civilizate. Astfel consumatorii vor putea cumpăra fără să le fie frică de alterarea produselor. Aprecieri au venit şi din partea city-managerului Dan Băbuţ care a afirmat că s-a făcut o treabă bună şi reabilitările vor continua. Apoi, edilii au vizitat şi noua hală din Piaţa Mică.

    Reabilitări făcute din încasările ADP
    Potrivit directorului ADP, Cristian Bozai-Vodă, valoarea totală a lucrărilor la Piaţa Someş a fost de 64.400 lei, iar la Piaţa Mică de 70.000 lei, finanţarea fiind asigurată din încasările instituţiei. Astfel, la Piaţa Someş a fost construit un grup sanitar, pereţii interiori au fost placaţi cu rigips, au fost montate ferestre şi uşi termopan, o instalaţie de aer condiţionat, au fost refăcute instalaţiile electrice, de apă şi canalizare, au fost modernizate toaletele şi a fost turnată o pardoseală epoxidică.
    În Piaţa Mică, hala destinată comercializări laptelui şi produselor lactate a fost mărită şi în mare au fost făcute aceleaşi lucrări ca şi la hala din Piaţa Someş. În circa două săptămâni va fi finalizată şi modernizarea halei de lapte şi produse lactate din Piaţa Mare, urmând ca piaţa din cartierul Micro 17 să fie reabilitată în totalitate, aici fiind construită din temelii o astfel de hală.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE