More

    IMPRESIONANT. Stații de ÎNCĂRCARE a mașinilor ELECTRICE la Satu Mare. CÂTE și UNDE 


    Primăria municipiului Satu Mare are în vederea înființarea a mai multor stații de încărcare a autoturismelor hibrid și electrice pe teritoriul orașului. Proiectul este finanţat prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

    Cinci stații în tot orașul

    Proiectul “Staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice-hibrid plug-in, Satu Mare” prevede construirea în orașul de pe Someș a cinci astfel de stații. Acestea vor fi amplasate pe Str. Bujorului, B-dul Lucian Blaga, Str. Decebal, B-dul Traian și Piaţa Romană.

    În cadrul acestui proiect, Primăria Satu Mare se angajează la întocmirea documentaţiei de achiziţie publică, organizarea şi derularea procedurii de achiziţie publică şi realizarea lucrărilor în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind achiziţiile publice.

    De asemenea, municipalitatea sătmăreană se angajează la o contribuție de 10% din valoarea întreagă a proiectului plus cheltuielile neeligibile.

    Buget de aproape 1,74 milioane lei

    Bugetul total al proiectului este de 1.738.153,49 lei din care : contribuţia proprie a Municipiului Satu Mare este de 10% din valoarea total eligibilă, adică 139.463,31 lei la care se adaugă cheltuielile neeligibile în valoare de 343.520,36 Lei. Menţionăm faptul că această sumă ar putea suferi modificări în funcţie de valoarea totală eligibilă a proiectului.

    Sumele vor fi asiguratex în Secţiunea de dezvoltare a bugetului local la Capitolul 84 Transporturi, Titlul 58, Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

    Toate acestea vor fi supuse spre aprobare consilierilor locali sătmăreni în cadrul ședinței ”de îndată” care va avea loc mâine, la sediul Primăriei Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE