More

    INEDIT. Proiect în valoare de 3 milioane euro pentru combaterea sărăciei în cea mai bogată zonă a județului

     

    Un proiect în valoare de 3 milioane de lei care are ca pricipal obiectiv combaterea sărăciei și incluziunea socială a fost aprobat de consilierii locali negreșteni și urmează a fi implementat în Țara Oașului, considerată cea mai bogată zonă a județului.

    Reunit în şedintă de îndată, Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat azi, 11 ianuarie, realizarea, depunerea și susținerea cofinanțării proiectului „Program de sprijin pentru antreprenori în economia socială’’. Proiectul se va depune spre finanțare în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare, prioritatea de investiții 9v: Promovarea antreprenoriatului social și a integrării vocaționale în întreprinderile sociale și economia socială și solidară pentru a facilita accesul la ocuparea forței de muncă, obiectiv Specific (O.S.) 4.16: Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră auto-sustenabilă.

    ”Dacă până acum am acordat prioritate proiectelor de infrastructură, astăzi am făcut un prim pas pentru consolidarea capitalului uman și dezvoltarea economiei sociale din comunitatea noastră. Crearea de noi locuri de muncă, implicarea persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile în activități cu caracter social și activități economice sunt câteva din direcțiile abordate în acest proiect, a cărui valoare se ridică la aproximativ 3.000.000 euro”, a declarat primaruil orașului Negrești Oaș, Aurelia Fedorca.

    Prin acest proiect oraşul Negreşti-Oaş va contribui la dezvoltarea comunităţii locale prin facilitarea înfinţării de noi inteprinderi de economie socială, care oferă noi locuri de muncă şi implică persoanele aparţinând grupurilor vulnerabile în activităţi cu caracter social sau economic.

    Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 36 luni, în două etape. Grupul țintă al proiectului va fi format din aproximativ 210 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale. În cadrul proiectului vor fi selectate aproximativ 21 de persoane care vor beneficia de ajutor de minimis sub incidența căruia vor intra cheltuielile aferente înființării și funcționării întreprinderilor de economie socială nou înființate.
    Valoarea proiectului este de aproximativ 3.000.000 euro.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE