More

    DRAME! Șosele ÎNSÂNGERATE. 32 de persoane au DECEDAT în urma unor TRAGEDII rutiere

    Nu mai puțin de 32 de persoane au decedat în urma unor cumplite accidente de circulație produse anul trecut pe raza județului Satu Mare. Acestea și alte câteva aspecte ale raportului de activitate pe anul 2018 au fost prezentate azi, în cadrul unei conferințe de presă, de conducerea IPJ Satu Mare.

    În ceea ce privește siguranţa traficului rutier în cursul anului 2018, pe raza judeţului Satu Mare au fost înregistrate 124 accidente rutiere grave (cu 16 mai puține decât în anul 2017), soldate cu 32 morţi (cu 12 mai puțini decât în anul precent), 113 răniţi grav (cu 24 mai puțini decât în anul 2017).

    Observăm că atât numărul accidentelor rutiere grave a scăzut cât și numărul persoanelor decedate în accidente, ca urmare a activităților preventive întreprinse zilnic.

    Analizând dinamica accidentelor rutiere soldate cu victime omenesti, prin prisma cauzelor generatoare, se constată că primul loc se situează nerespectarea normelor legale privind viteza de deplasare a autovehiculelor, iar pe locul secund neacordarea de prioritate vehiculelor, dar nu trebuie neglijată nici infrastructura rutieră și parcul auto în continuă creștere.

    Totodată, au fost constatate 410 infracţiuni la regimul circulatiei rutiere şi aplicate 34.489 sancțiuni contravenţionale în valoare de 84.016.300 lei.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE