More

    Gripa lovește și în Satu Mare

    Care of a patient

    După ce a făcut ravagii în toată țara, gripa lovește și în județul Satu Mare. Trei cazuri de gripă au fost confirmate de Institutul Victor Babeș în județul Satu Mare.Între timp, numărul victimelor răpuse de gripă a ajuns la 39 la nivel național. De asemena, au crescut numărul cazurilor de viroze și de pneumonii. Copii, cei mai afectați.

    Două din trei cazuri de gripă, la copii
    Potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, în săptămâna 14-20 ianuarie, pe raza județului Satu Mare au fost înregistrate trei cazuri de gtripă, primele din acest sezon.
    În două dintre acestea, vorbim de copii, unul dintre ele fiind depistat la un copil cu vârsta cuprinsă între 2 și 4 ani, altul la un copil cu vârsta între 4 și 15 ani. În cel de-al treilea caz este vorba despre un adult.
    Toate cele trei persoane sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Satu Mare si se află sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

    39 de oameni uciși de gripă
    Toate acestea se întâmplă în timp ce la nivel național numărul persoanelor ucise de gripă a ajuns la 39. Acest ultim caz de deces cauzat de gripă în acest sezon a fost confirmat sâmbătă de medici, fiind vorba despre o femeie de 51 de ani din Prahova, care avea antecedente medicale şi nu era vaccinată antigripal. Specialiştii Institului de Sănătate Publică au declarat a doua săptămână epidemică la rând. La începutul acestei săptămâni, adică astăzi, Ministerul Sănătăţii ar putea declara epidemie de gripă la nivel naţional.
    Oficialii din sănătate au asigurat că vor suplimenta numărul dozelor de vaccin antigripal de la cabinetele medicilor de familie. Şcolile vor rămâne însă deschise. Se vor suspenda cursurile doar punctual, în clase cu un număr mare de elevi bolnavi de gripă.

    Număr mare de viroze și pneumonii în județ
    În același timp, în săptămâna mai sus menționată a crescut și numărul cazurilor de viroze și pneumonii.
    Astfel, vorbim despre 466 de cazuri de viroze (407 în săptămâna anterioară), din care 227 la copii, 210 la adulți și 29 la vârstinici.
    În cea ce privește penumoniile, în săptămâna 14-20 ianuarie au fost înregistrate 325 de cazuri (264 săptămâna anterioară) din care 183 la copii, 109 la adulți și 33 la vârstnici.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE