More

    PROBLEME cu cel de-al TREILEA POD peste Someș. Ce a făcut azi Consiliul Local

    Ședință cu multe puncte importante pe ordinea de zi a Consiliului Local Satu Mare, desfășurată azi. Unul dintre cele mai importante dintre proiecte au făcut referire la cel de-al treilea pod peste Someș. Totodată, a fost aprobat un nou regulament de salubrizare, dar și Planului de acţiuni şi de lucrări de interes local pe anul 2019, pentru repartizarea orelor de muncă prestate lunar de către persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară de ajutor social.

    Unul dintre cele mai importante proiuecte aprobate ieri de consilierii locali sătmăreni a fost Proiectul de Hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 237/26.10.2017 privind aprobarea declanşării procedurii de expropriere pentru obiectivul de investiţii : Pod peste râul Someș – amplasament strada Ștrandului în Municipiul Satu Mare.

    Inițial, prin acest HCL a fost aprobată lista proprietarilor și a altor titulari de drepturi reale ai căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere conform axei 4 anexă în care la poziția nr. 26 figurau terenurile afectate de drumuri fără a fi identificate din punct de vedere cadastral. În momentul în care s-a demarat procedura de înscriere a coridorului de expropriere s-a constatat că o parte din terenul aferent străzii Baia Mare este proprietatea unor persoane fizice și juridice.

    ”În sensul celor de mai sus am solicitat societății care a elaborat raportul de evaluare aprobat prin hotărârea mai sus menționată, să întocmească o completare la raportul de evaluare care să cuprindă valoarea de piață cât și a prejudiciului aferent conform legislației în vigoare pentru terenurile care necesită a mai fi expropriate. Astfel pentru a putea finaliza procedurile de înscriere în cartea funciară a coridorului de expropriere conform prevederilor Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local se impune modificarea listei proprietarilor și a altor titulari de drepturi reale ai căror imobile sunt afectate de coridorul de expropriere și aprobarea completării la Raportul de evaluareprivind estimarea valorii de despăgubire ale imobilelor afectate de lucrarea de utilitate publică “Pod peste râul Someș” amplasament-str. Ștrandului în municipiul Satu Mare”, se arată în expunerea de motive.

    Consilierii locali au aprobat acest proiect, astfel că acum lista celor expropiați va fi completată și toți cei îndreptățiți vor fi despăgubiți. Apoi se vor putea face și următorii pași pentru construirea celui de-al treilea pod peste Someș.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE