More

    Derby-ul campionatului, episodul 3!

    Cele mai bune echipe din Liga Națională de baschet feminin se reîntălnesc sâmbătă seara la Satu Mare.

    Vicecampioana CSM Satu Mare și campioana SEPSI Sfântu Gheorghe vor disputa în sala LPS partida din cadrul etapei a 7 a a fazei a 2-a a campionatului. E al treilea duel din acest sezon între cele două formații, primele două fiind adjudecate de formația din secuime.

    În prima parte a campionatului SEPSI a câștigat clar partida tur, 93-54 iar apoi în decembrie , în retur a câștigat greu, 64-60 în sala LPS în condițiile în care la CSM au lipsit Baltic și Tavic iar Amukamara a părăsit terenul de joc în minutul 23 după ce a acumulat cinci greșeli personale.

    ”Urmează meciul cu Sepsi. Tot campionatul înseamnă un drum lung. Contează mult playoff-ul, dar și Cupa României. Sepsi este o echipă foarte valoroasă. Dar noi muncim să o batem, altfel nu ar mai avea rost să fim aici. Ne vom dărui pe teren, vrem să oferim publicului o victorie”, a declarat la finalul partidei cu FCC ICIM Arad de sâmbăta trecută, antrenorul CSM ului, Maikel Lopez.

    De remarcat că pentru acest meci antrenorul spaniol Maikel Lopez va avea în sfârșit la dispoziție tot lotul. Și bosniaca Matea Tavic și a revenit și s-a antrenat normat. Tavic s-a accidentat la primul meci din noiembrie cu Sepsi, când a suferit o ruptură de ligament .

    ”Așteptăm din nou spectatorii în număr mare la sală. Sperăm să le putem oferi o primă victorie în acest sezon contra campioanelor”, spune managerul secției de baschet, Florin Mureșan.

    Partida nu pare a avea totuși o miză prea mare dacă ținem cont că Sepsi poate pierde cu greu prima poziție a clasamentului în sezonul regulat iar CSM Satu Mare e la două victorii distanță de lider iar pentru a trece pe primul loc ar avea nevoie de două succese categorice în fața campioanelor.

    Partida va fi arbitrată de Vlad Potra, Tiberiu Șerbulea, Alina Dekany. Comisar Doru Vinași.

    Aseară s-a jucat primul meci al etapei, CSM Târgoviște-U Cluj Napoca iar sâmbătă de la 12 se vor duela Phoenix Constanța- FCC ICIM Arad.

    CLASAMENT

    1.ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe 15/0 28
    2.CS Municipal Satu Mare 11/4 26
    3.CS Municipal Targoviste 8/7 23
    4.CSTBv Olimpia CSU Brasov 7/9 23
    5.FCC ICIM CSB Arad 4/11 19
    6.CS Universitatea Cluj 3/12 18
    7.Phoenix Stiinta Constanta 11/6 16

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE