More

    Lupta pentru promovare în Liga 1

    Etapa de Paşte s-a încheiat, iar cea mai câştigată echipă dintre cele care luptă pentru promovare a fost Chindia Târgovişte. Trupa lui Viorel Moldovan a obţinut victoria în derby-ul cu liderul clasamentului, Clinceni, scor 1-0, şi s-a apropiat la trei puncte de acesta. Urmăritoarele, ”U” Cluj, Sportul Snagov şi Petrolul Ploieşti, n-au profitat deloc, pierzând cu Ripensia (2-3), Metaloglobus (0-1), respectiv Daco-Getica (1-3).

    Astfel, după 32 de etape, cu şase înainte de finalul sezonului, Academica Cliceni şi Chindia Târgovişte sunt cele mai bine poziţionate şi sunt principalele favorite în lupta pentru promovare. ”U” Cluj are prima şansă la baraj, în timp ce Sportul Snagov şi Petrolul păstrează speranţe că pot prinde măcar locul pe care se află acum formaţia antrenată de Bogdan Lobonţ.

    Academica, al doilea cel mai dificil program
    Cu şase etape înainte de finalul sezonului, Academica Clinceni se află la o distanţă de şapte puncte de ”U” Cluj, ocupanta locului 3, astfel că în aceste meciuri are nevoie de patru victorii pentru a fi sigură de promovarea directă în Liga 1. Echipa lui Ilie Poenaru pare să aibă al doilea cel mai dificil program, după Snagov.

    Va întâlni două dintre contracandidate, pe ”U” Cluj şi Petrolul, alte două echipe care luptă dramatic pentru salvarea de la re-trogradare, Energeticianul şi Aerostar, şi altele două care pot fi periculoase dacă îşi propun acest lucru, ASU Politehnica şi FC Argeş. Partida de la Ploieşti va fi în ultima etapă, atunci când ar putea să-şi ştie deja soarta.

    Chindia, cel mai uşor program
    În schimb, Chindia are nevoie, în acest moment, de cinci victorii pentru a fi sigură de promovarea în Liga 1. Rezultatele directe cu ”U” Cluj nu o avantajează, fiindcă la Târgovişte a câştigat cu 2-1, iar la Cluj-Napoca a pierdut cu 1-3.

    Chindia are cel mai greu meci în etapa care va urma: o întâlneşte în deplasare pe Sportul Snagov. Şi cu o înfrângere îşi păstrează poziţia care o duce direct în Liga 1, însă apoi nu-şi mai permite niciun pas greşit. Va întâlni însă adversari din partea inferioară a clasamentului, astfel că nu ar trebui să aibă probleme.

    CS Baloteşti, Pandurii, Metaloglobus, Luceafărul şi Energeticianul sunt celelalte echipe pe care le va întâlni, primele dintre ele aproape victime sigure, iar următoarele puţin mai dificile.

    ”U” Cluj, favorită la baraj
    ”U” Cluj urmează să întâlnească două echipe ca şi retrogradate, ACS Poli şi CS Baloteşti, două contracandidate, Clinceni şi Snagov, pe UTA, rămasă fără obiectiv, şi pe Pandurii, care ar putea avea emoţii cu retrogradarea.

    Echipa lui Bogdan Lobonţ nu îşi imaginează niciun pic că va rata promovarea în anul în care a împlinit 100 de ani, indiferent că va trebui să joace barajul, în cazul în care nu depăşeşte una dintre contracandidate.

    Snagovul şi Petrolul au doar şanse matematice
    Ultimele două clasate în acest grup de echipe care luptă pentru promovare şi care încă mai au şanse matematice sunt Sportul Snagov şi Petrolul. Ambele cluburi traversează situaţii de criză şi sunt imprevizibile în acest moment.

    Snagovul are un program aproape asemănător cu Clinceniul, singura diferenţă fiind că joacă împotriva Chindiei, iar Academica o întâlneşte pe Petrolul. În rest, adversarii sunt aceiaşi, însă diferă locaţiile în care îşi desfăşoară meciurile. Trupa lui Eugen Trică întâlneşte, astfel, două dintre contracandidate, pe Chindia şi ”U”.

    Petrolul are nevoie de minuni pentru a mai prinde măcar locul 3. În următoarele cinci etape întâlneşte adversari care, în mod normal, dacă jocul i-ar funcţiona, nu ar fi trebuit să aibă probleme. Nu se întâmplă însă asta, astfel că împotriva Farului, Ripensiei şi UTA-ei are meciuri dificile, doar cu aproape retrogradatele Brăila şi ACS Poli având misiune mai facilă. Dacă va trece cu bine peste aceste cinci jocuri, doar cu victorii, în ultima etapă o va întâlni pe teren propriu pe Academica Clinceni. ( sursa liga2.prosport.ro)

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE