More

    GREVĂ. Negocieri la Electrolux. Sorin Faur: un pas ÎNAINTE, doi ÎNAPOI

    Cele două runde de negocieri care au avut astăzi la Electrolux, a cărei sindicaliști au intrat azi în a 10-a săptămână de grevă, sunt conisderate, de liderul de sindicat, Sorin Faur, drept un pas înainte spre conciliere, chiar dacă pe undeva mai sunt și doi pași mici înapoi.

    Pe scurt, în urma negocierilor de azi, condicerea fabricii oferă o creștere salarială de 5,5% în 2019, și 5,5% în anul 2020, precum și un bonus de prezență de 200 de lei net pentru fiecare an.

    Față de propunerea inițială, sumele și procentele de creștere salarială sunt aceleași, cu diferența că bonusul de prezență se acordă, la fel ca și în cazul tichetelor de masă, în funcție de numărul de zile lucrate, și nu se pierde la prima absență, așa cum era până acum.

    Astfel, în urma acestei oferte, salariul net al unui angajat al fabricii Electrolux ar trebui să ajungă, în medie, la circa 2.550 de lei lunar, cu tot cu tichetele de masă. Adică cu circa 800 de lei în plus față de prezent.

    Însă nu s-a ajuns la un acord. Sindicaliștii cer ca aceste majorări să se producă de la 1 martie, pentru acest an, și 1 ianuarie, pentru anul viitor. Conducerea fabricii dorește că creșterile salariale de anul viitor să intre în vigoiare doar din 1 martie 2020.

    Totodată, conducerea fabricii va trimite un nou draft al Contractului Colectiv de Muncă despre care sindicaliștii susțin că, în principiu, cele două părți s-au înțeles.

    Rezultatele negocierilor de azii, vor fi prezentate mâine dimineață greviștilor de la Electrolux care vor decide dacă vor renunța sau nu la grevă.

    Scrisoarea Electrolux adresată greviștilor

    La finele săptămânii trecute, feicare grevist a primit din partea condicerii fabricii o scrisoare prin care se face cunoscytă oferta fabricii, și îi asigiră pe greviști că nu vor avea de suferit când se vor întoarce la muncă.

    ”Dragi Colegi!

    Ne adresăm dumneavoastră direct în această scrisoare fiind dificil să vă contactăm în ultimele săptămâni din cauza grevei în desfășurarea. Am încercat de mai multe ori să ajungem la un acord comun cu reprezentanții sindicatului și vom continua să facem tot ce este posibil pentru a rezolva această situație, știind că este o situație dificilă pentru tostă lumea și dorim să facem tot ce este posibil pentru a găsi cea mai bună soluție pentru dumneavoastră, pentru colegii dumneavoastră care lucrează și pentru fabrică. Vrem să știți că suntem cu adevărat importanți pentru noi și vă așteptăm înapoi la muncă.

    Ultima noastră ofertă financiară propusă și liderilor de sindicat include un contract pe o perioadă de doi ani cu o creștere totală estimată de 483 de lei raportat la nivelul mediu net al unui angajat din producție până în 2020. Astfel, dacă un angajat din producție avea în 2018 un venit mediu net de 1.801 lei, conform noii noastre oferte el va ajunge la un salariu mediu net de aproape 2.284 lei în 2020. Pe lângă acestea, pachetul salarial va include și tichete de masă în valoare de 315 lei pe lună, precum și vouchere de vacanță în valoare de 500 lei pentru fiecare an. Prin urmar, venitul mediu net al unui angajat va ajunge la 2.599 lei în 2020.

    De asemenea, Electrolux va oferi și tichete de masă pentru luna februarie de îndată ce vă veți întoarce la locul de muncă și veți semnat documentele necesare. Să investim în bunăstarea angajaților noștri este o prioritate pentru noi și considerăm că această ofertă și beneficiile oferite sunt foarte corecte.Vrem să vă asigurăm că înțelegem în problemele prin care ați trecut în ultimele săptămâni și că în niciun caz nu va exista niciun efect negativ asupra dumneavoastră la revenirea la muncă. Nu vă temeți că veți fi judecați, tratați necorespunzător sau de alte acțiuni ilegale. Vom face totul pentru ca dumneavoastră să vă simțiți din nou confortabil și în siguranță la locul de muncă.

    Va asigurăm că sunteți bine-venit înapoi la locul de muncă”

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE