More

    Copiii din sistemul de protecție socială sătmărean au sărbătorit ieri „Ziua Internațională a Copilului”

    hdr

    DUMITRU ȚIMERMAN

               

                Cu mare bucurie în suflete și în inimi, copiii din sistemul de protecție sătmărean, care locuiesc în Centrele de plasament, Casele de tip familial și Centrul de Tranzit, au sărbătorit joi, 30 mai, Ziua Internațională a Copilului la „Lacul lui Pintea”, situat într-o zonă pitorească a orașului Ardud. Aceste minunate clipe de sărbătoare, dedicate copiilor, au fost organizate de specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) prin Consiliul Județean Satu Mare, sub un îndemn încurajator și optimist: ”Distrează-te cu noi, la Lacul lui Pintea”. La această sărbătoare a copiilor din sistemul de protecție socială sătmărean au mai fost prezenți: reprezentanți ai DGASPC Satu Mare, Mariana Dragoș – director general, Anca-Maria Crișan – director general adjunct, Marcela Pop – director economic, Mihaela Crasnai – secretar general al Consiliului Județean Satu Mare, personalul de îngrijire și alți invitați.

    Pentru buna reușită a Zilei Internaționale a Copilului, destinată acestor copii minunați, s-au alăturat partenerii : Asociația Club Sportiv Caiac „Smile” – coordonată de instructorul Ionuț Stancovici, Hotelul-Restaurant „Lacul lui Pintea”, „Cutezătorii Munților”, Televiziunea „Nord Vest Tv” și ziarul „Gazeta de Nord”. Alături de acești parteneri s-au aflat și sponsorii: “Gama&Gama”, Cofetăria „Daniel”, firma de transport „ Exclusiv Iv.”SRL și SC „Europrima” SRL.

    hdr

     

    Muzică, dans și distracție pentru sărbătoriți

    Agota Szeles – psiholog în cadrul DGASPC Satu Mare – a prezentat programul dedicat copiilor din sistemul de protecție socială sătmărean, care a debutat cu un dans maramureșan. Coregrafia a fost asigurată de dansatorii Grupului de educatoare de la Centrul de Plasament FLOARE DE COLȚ din Halmeu, format din: Gorbe Emese, Kallai Eva, Pop Melania, Szabo Maria, Belasz Judit și Szmutcu Maria. Alături de grup s-au aflat și copii de la Centrul de Plasment FLOARE DE COLȚ din Halmeu: Mândruț Marcel, Varga Ilie, Balogh Radu, Balogh Csaba, Pyntie Istvan și Balog Ioan. După acest dans popular tradițional, îndrăgita solistă LULU a dăruit copiilor câteva cântece vesele, care au strecurat în sufletele copiilor multă fericire, dar care i-au incitat  la dans, iar fețele lor au fost cuprinse de multe zâmbete specifice copilăriei și adolescenței. Multă bună dispoziție a reușit să transmită în sufletele copiilor și grupul de dans modern al Casei de Tip Familial MARIA.

    hdr

     

    Jocuri sportive dedicate copiilor

    Copiii din sistemul de protecție socială sătmărean au mai participat la un concurs de orientare turistică organizat de Asociația CUTEZĂTORII MUNȚILOR. Au avut loc câteva meciuri de fotbal și volei, iar cel mai gustat sport a fost caiac-canoe. După instructajul de specialitate, realizat de instructorul Ionuț Stancovici, copiii s-au dat cu caiacul pe lacul lui Pintea. Instructorul Ionuț a apreciat faptul că acești copii au învățat foarte repede să se dea pe lac cu caiacul și a menționat faptul că cei mai talentați dintre ei vor fi selectați și pregătiți în cadrul Asociației CLUB SPORTIV CAIAC, pentru a participa la diferite concursuri naționale și internaționale.

    hdr

     

    Masa festivă, tortul și diplomele de participare

    În jurul orei 13.00, toții copiii împreună cu invitații  au participat la o masă festivă tradițională, compusă din supă de tăieței și sărmăluțe de casă, delicioase. De pe mese n-au lipsit prăjiturile cu fructe, ciocolată, cozonacul cu nucă și mac, dar și băuturile răcoritoare. După masa festivă, copiii au fost părtași la sosirea pe terasa Hotelului-Restaureant Pintea, a tortului dedicat Zilei de 1 Iunie. Mariana Dragoș – directorul general al DGASPC Satu Mare – le-au urat un sincer LA MULȚI ANI copiilor din sistemul de protecție socială sătmărean, invitaților, iar apoi a mulțumit tuturor celor, care s-au implicat pentru buna organizare a acestei sărbători dedicată Zilei Internaționale a Copilului, și în special d-nei Adina Maier, din cadrul DGASPC Satu Mare, care s-a ocupat de organizarea și  de buna desfășurare a Zilei Copilului. După aceste momente emoționante, directorul general Mariana Dragoș și directorul general adjunct Anca-Maria Crișan au oferit tuturor  Diplome de participare, prin intermediul cărora DGASPC adresează felicitări tuturor copiilor din sistemul de protecție socială. La mulți ani, dragi copii, și nu uitați că lângă voi trăiesc oameni, care vă iubesc părintește și se ocupă zi de zi de viața și educația  voastră.

    Vă invităm să urmăriți înregistrarea celor mai emoținante momente artistice și distractive, care au avut  la LACUL LUI PINTEA din Livada, dedicate sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, care vor fi difuzate la NORD VEST TV, duminică 2 iunie, de la ora 13.00.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE