More

    Întâlnire regională cu reprezentanții Agenției Naționale a Romilor

    Subprefectul Altfatter Tamás a deschis luni dimineaţa lucrările evenimentului ”Eficientizarea procesului de implementare a politicilor publice destinate incluziunii sociale a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor”, organizat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) şi Agenţia Naţională pentru Romi (ANR).

    La eveniment a participat preşedintele ANR – secretarul de stat Daniel Rădulescu, reprezentantul MAI din cadrul Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, reprezentantul Ministerului Fondurilor Europene, precum şi membrii Grupului de lucru mixt pentru Incluziunea romilor la nivelul judeţului Satu Mare, dar şi invitaţi din judeţele Sălaj şi Bihor.

    Evenimentul a avut ca tematică evaluarea stadiului implementării Planului judeţean de măsuri în domeniul incluziunii romilor, precum şi consultarea factorilor interesaţi privind propunerea de politică publică ,,Noua viziune strategică în domeniul incluziunii romilor 2012-2027’’.

    “Împreună cu Ministerul Administrației Internelor și cu Ministerul Fondurilor Europene, organizăm dezbateri regionale cu scopul de a veni cu o nouă viziune strategică pe ceea ce înseamnă procesul de incluziune socială a populației de etnie romă. De când am preluat mandatul nu mi-am propus să stau în birou, este a treia oară când organizăm astfel de întâlniri și ne propunem să ajungem în cât mai multe județe, să stăm de vorbă cu oamenii de la nivel local, care știu problemele reale cu care se confruntă comunitățile și care vin cu o nouă viziune în ceea ce privește această abordare pentru problemele romilor ”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE