More

    Coridor verde fără frontiere” – proiect european care s-a bucurat de mare succes la Satu Mare

    RO-HU62-,,Coridor verde fără frontiere” – proiect european care s-a bucurat de mare succes la întâlnirea de lucru din data de 3.06.2019, organizată la ,,Casa verde”. Manifestarea a avut ca temă: ,,Impactul activităților de exploatare a nisipului şi pietrişului din albia râului Someş asupra sitului Natura 2000 – Someşul inferior” .

    Evenimentul a oferit oportunitatea dezbaterilor pe această temă cu participarea din județul Satu Mare şi județul Szabolcs Szatmár Bereg din Ungaria a specialiştilor în gospodărirea apelor, în protecția mediului, în protecția naturii, precum şi în administrație şi urbanism atât pe plan local cât şi județean respectiv reprezentanți ai firmelor autorizate pe activitatea de exploatare a resurselor minerale.

    După lungi discuții deosebit de constructive, s-a ajuns la concluzia că lupta pentru menținerea unui echilibru între natură şi activitățile specifice exploatărilor resurselor minerale este condiționată de realizarea unui studiu de impact pentru întregul curs al Râului Someş, ca instrument benefic în reglementarea activităților de balastieră care trebuie să se desfăşoare în deplină concordanță cu cerințele protecției şi conservării habitatelor specifice ariei protejate. Acest demers, practicat cu succes în județul de graniță, a fost salutat de toți cei prezenți la întâlnirea de lucru.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE