More

    Omagiu adus eroilor la Satu Mare

    Tot ieri, la monumentul din cadrul Cimitirului Eroilor din municipiul Satu Mare a avut loc un ceremonial prin care a fost adus un omagiu Eroilor Neamului. La eveniment au fost prezenți episcopul vicar al Maramureșului și Sătmarului, Timotei Sătmăreanul, subprefectul Altfatter Tamas, președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarul Adrian Albu, preşedintele executiv al PSD, Govor Mircea, consilieri județeni și locali, cadre militare active și în rezervă, simpli cetățeani.

    După intonarea Imnului de Stat al României, soborul de preoți, în frunte cu PS Timotei Sătmăreanul, au oficiat o slujbă de pomenire a Eroilor Neamului. În continuare, subprefectul Altfatter Tamas a dat citire mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă.


    „Se împlinește aproape un secol de când România a instituit Ziua Eroilor ca sărbătoare națională, la început pentru a-i cinsti pe eroii noștri cunoscuți și necunoscuți din Primul Război Mondial, prin sacrificiul cărora a putut fi posibilă Marea Unire de la 1918. După „Pacea de la Versailles” din 1919, România a fost printre primele țări din Europa care au adoptat măsuri și au inițiat acțiuni concrete pentru cinstirea memoriei tuturor eroilor căzuți pe pământ românesc, inclusiv a celor străini. Guvernul cinstește memoria eroilor noștri și, prin organizarea de manifestări comemorative, își exprimă respectul pentru cei care au apărat libertatea și integritatea poporului român. În această zi, îmi doresc ca fiecare să-și îndrepte gândurile către cei care și-au dat viața pentru ca națiunea română să rămână puternică și demnă. Memorie eternă eroilor români căzuți la datorie!”, se arată în mesajul pemierului Viorica Dăncilă. La finalul ceremoniei, au fost depuse coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE