More

    Șase șefi de promoție la clasa a VIII-a de la Școala ”Grigore Mosil”

    Ceremonia de ultim sunat organizat la finelele clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Grigore Mosil” a avut loc ieri în sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor, umplută până la refuz de părinții, rudele și prietenii absolvenților. Nu mai puțin de șase șefi de promoție a avut generația 2019 la finele clasei a VIII-a de la ”Grigore Mosil”.

    Absolvenții de clasa a VIII-a au intrat în sală pe acordurile imnului Gaudeamu Igitur. După ce, în aplauzele sălii, absolvenții s-au așezat feicare pe locurile lor, a luat cuvântul directorul școlii, Claudiu Mondici.

    ”Azi închidem catalogul claselor a VIII-a, promoția 2019. Mai e un pas și vom închide ușa clasei. Mai e puțin și arborii din fața școlii vor foșni stins, mai bătrâni cu o adiere. În urmă cu 8 ani, pășeați timizi de mână cu părinții, pentru prima oară în curtea școlii Moisil, căutând-o cu privirea pe doamna învățătoare, cea care urma să vă deschidă drumul spre primele taine ale cunoașterii. Mulțumesc doamnelor învățătoare Mișca Bianca, Tașcu Cecilia și Danciu Pătru Angelica pentru că au reușit să vă capteze atenția, să vă incite curiozitatea și spiritul competițional și să vă creeze mediul propice dezvoltării creativității și personalității.

    După 4 ani, ați fost preluați de cei pe care i-ați numit diriginți; domnul Silaghi Ionel, doamna Șoltuz Cristina și doamna Santai Doina, care au știut să vă asculte și să vă înțeleagă, au știut să creadă în voi și să vă încurajeze și datorită lor putem spune că această perioadă a vieții voastre a fost pentru voi una frumoasă.


    Acum, la finalul clasei a VIII-a, dacă vă gândiți la anii petrecuți în școala Moisil, vi se va părea că e un film care s-a terminat brusc. Ați trecut prin atâtea situații ciudate, amuzante și chiar copilărești împreună, de care în timp vă veți aduce aminte cu plăcere. Sper că în anii petrecuți la Moisil ați legat prietenii care vor fi trainice. Școala Gimnazială Grigore Moisil se bucură de un renume atât la nivel județean cât și național. Acest renume, școala, l-a dobândit de-a lungul celor 116 ani de existență și funcționare neîntreruptă, prin generațiile de excepție pe care le-a dat și prin rezultatele remarcabile pe care le-au obținut și le obțin elevii acestei școli.

    Dragi elevi, vă rog să duceți mai departe, cu mândrie numele școlii Moisil, iar rezultatele evaluării naționale 2019 să fie mai bune decât cele de anul trecut. Rezultatele absolvenților promoției 2018 la evaluarea naționale au clasat școala Moisil Satu Mare pe poziția 145 la nivel național, din 6118 școli, prima din rândul școlilor gimnaziale din județul Satu Mare.

    În ceea ce privesc rezultatele obținute de elevii școlii noastre la olimpiadele și concursurile la care participă, pot să vă spun că în acest an școlar am avut 17 elevi de gimnaziu calificați la etapele naționale ale concursurilor și olimpiadelor școlare și 86 de premii și mențiuni la etapele județene și interjudețene”, a spus directorul Claudi Mondici.

    În continuare a mai luat cuvântul și inspectorul școlar general, Călin Durla, care i-a felicitat și le-a urat succes pe mai departe absolvenților de gimnaziu de la ”Grigore Mosil”.

    Apoi, diriginții celor trei clase i-a premiat pe cei mai buni elevi, după care au fost premiați și elevii școlii care au obținut rezultate bune la olimpiadele și concursurile școlare.

    Tototadă, au fost premiați și cei șase șefi de promoție din acest an, cei care, de-a lungul celor patru ani de gumnaziu au avut doar 10 pe linie. Aceștia sunt Cortel Dennis, Fecske Andra, Lucuț Cristiana, Stăncioiu Blanka, Tyietrar-Nechi Bianca, Zimbru Denis.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE