More

    CSM “Olimpia” Satu Mare vs. Minerul Rodna în barajul pentru liga a 3-a

    CSM Olimpia Satu Mare și-a aflat duminică seara adversara din barajul pentru promovarea în Liga a 3-a.

    Campioana județului Bistrița-Năsăud a fost stabilită în ultima etapă a play-off-ului ligii a 4-a, trei echipe – Minerul Rodna, AS Dumitra și Progresul Năsăud – având șanse la trofeu.

    Cel mai așteptat meci a fost cel de la Rodna unde gazdele de la Minerul ( locul 2) aveau nevoie de victorie în fața liderului, AS Dumitra. Iar Minerul Rodna nu a ratat ocazia să se încoroneze drept noua campioană a județului la fotbal, în fața propriilor suporteri, chiar dacă acest lucru nu s-a produs fără emoții în fața lui ACS Dumitra. Pornind partida din poziția de lider, oaspeții au condus cu 2-0, după reușita lui Otniel Sighiartău (33) și autogolul lui Pioraș (38). Dovedind tărie de caracter, însă ”ortacii” au început cursa de urmărire după golul marcat de Valeriu Munteanu (45+2), cursă desăvârșită pe deplin de Călin Capră (53 – gol direct din corner) și Lazăr Boldiș (61 și 68). Astfel, titlul de campioană revine la Rodna după o pauză de 14 ani.

    Surprinde oarecum înfrângerea celor de la Năsăud, 2-5, la Maieru. Progresul a ratat astfel în ultimele două etape șansa de a cuceri titlul pierzând neașteptat ambele meciuri, cu Rodna acasă și la Mirșid.

    Rezultatele ultimei etape:
    Minerul Rodna – ACS Dumitra 4-2
    Silvicultorul Maieru – Progresul Năsăud 5-2
    Hebe Sângeorz-Băi – Voința Livezile 5-4
    Heniu Leșu – Atletico Monor 0-3

    Clasament
    1.Minerul Rodna 30
    2.ACS Dumitra 28
    3.Progresul Năsăud 27
    4.Silvicultorul Maieru 23
    5.Atletico Monor 19
    6.Heniu Leșu 11
    7.Voința Livezile 10
    8.Hebe Sângeorz-Băi 8

    De remarcat că Minerul Rodna a avut cel mai bun atac al sezonului, cu 85 de goluri marcate.

    Lazăr Boldiș e golgheterul județului Bistrița-Năsăud – 43 de goluri, jumătate din reușitele campioanei!
    Interesant este că doar șapte jucători au marcat în actualul sezon pentru Rodna: :
    Lazăr Boldiș – 43 de goluri, Alexandru Boldiș – 21 de goluri , Călin Capra – 7 goluri, Valeriu Munteanu – 6 goluri , Ionel Grațiano Coșneac – 5 goluri , Luțu Avram – 2 goluri, Aurelian Viliczki – un gol.

    Primul meci, la Satu Mare
    Barajul pentru promovarea în liga a 3-a va avea primul duel sâmbătă de la ora 18 pe stadionul Olimpia-Daniel Prodan. Returul e programat pe 22 iunie la Rodna.

    Pentru CSM Olimpia Satu Mare e primul baraj, firesc dacă ținem cont că echipa a fost înființată vara trecută… În schimb, Minerul Rodna a mai participat la barajul de promovare în liga a 3-a în urmă cu 14 ani.

    CSM-ul scăpa de baraj dacă Dumitra era campioana
    Și anul trecut, județele Bistrița-Năsăud și Satu Mare au fost împerecheate, în urma tragerii la sorți, pentru barajul de promovare în Liga a III-a, ACS Dumitra – campioana din BN, promovând direct întrucât campioana Sătmarului, Energia Negrești Oaș, nu a deținut Certificat de Identitate Sportivă. Incredibil, acum puteam asista la revers întrucât dacă ACS Dumitra reușea un egal la Minerul Rodna, campioana își păstra titlul, însă nu putea să se prezinte la barajul cu CSM Olimpia Satu Mare ! Cum așa ? În baza regulamentelor FRF, întrucât în vara trecută, în urma promovării în Liga a III-a, ACS Dumitra a fuzionat cu Unu FC Gloria Bistrița pentru locul în cel de-al treilea eșalon fotbalistic al țării, astfel că în acest sezon ea ar fi trebuit să pornească din Liga a V-a, însă, mărinimoasă, conducerea Asociației Județene de Fotbal Bistrița-Năsăud i-a permis să joace în Liga a IV-a, însă fără drept de promovare, astfel că, în cazul în care ar fi devenit campioană, Dumitra nu avea dreptul să joace barajul pentru Liga a III-a, iar locul secund nici atât deoarece Federația Română de Fotbal nu permite acest lucru !( sursa mesagerulbn.ro)

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE