More

    PROMOVARE PENTRU SATU MARE!

    Obiectiv îndeplinit pentru CSM Satu Mare. Echipa de fotbal a clubului municipal a reușit după doar un sezon în județ să promoveze în liga a 3-a și repune practic Sătmarul pe harta fotbalului românesc.

    După ce a câștigat la pas seria B a ligii a 4-a și apoi a trecut în semifibale de AS Căpleni , CSM-ul a avut parte de un duel interesant în finala campionatului cu Talna Orașu Nou.

    Se părea că victoria 3-0 de la Orașu Nou din tur va rispi emoțiile doar că în meciul doi de pe stadionul Daniel Prodan, Talna a evoluat curajos și a avut 2-0 fiind la un pas să trimită finala în prelungiri. Golgheterul Gabi Cadar a rispit emoțiile marcând golul de 1-2 care a adus liniștea în tabăra sătmăreană. Iar meciul retur cu Talna se va dovedi a fi mai greu decât barajul cu campioana județului Bistrița Năsăud.

    Minerul Rodna n-a avut forța necesară de a pune serioase probleme CSM ului iar promovarea s-a decis încă din tur. 5-0 și alte patru ocazii clare pentru elevii lui Ritli a fost rețeta primului meci al barajului. Jocul retur jucat sâmbătă seara la Rodna a fost unul doar de palmares.

    Gazdele au deschis scorul prin Avram în minutul 23 ba chiar au avut încă în start și o ocazie prin Popîrțac, luft incredibil. În minutul 6 a venit un moment greu pentru gazde când Alex Boldiș a părăsit terenul pe targă suferind o recidivă gravă la genunchiul accidentat la Năsăud. Minerul a reușit totuși să deschidă scorul la mijlocul primei reprize (minutul 23) prin Luțu Avram la un corner executat rapid de Coșneac. Pe finalul reprizei, Prodan a ratat o șansă uriașă de 2-0, lovind prost mingea dintr-o poziție excelentă. Repriza a doua a început cu ai noștri în atac iar Olimpia a egalat la o lovitură liberă executată de Cădar, portarul Vasi Avram a alunecat și mingea a intrat în poartă. Vasi Avram și-a luat însă revanșa scoțând trei mingi grele după dueluri unu-la-unu cu atacanții galben albaștrilor . “Minerii” au forțat victoria, însă organizarea excelentă și plusul de experiență arătat de ai noștri a făcut ca Minerul să aibă puține ocazii, singura notabilă fiind un șut a lui Lazăr Boldiș de la 25 de metri care i-a dat emoții lui Curileac, acesta reținând mingea în doi timpi.

    Astfel, CSM Olimpia Satu Mare merge în Liga a III-a cu 6-1 la general. Iar de acum antrenorul Ritli Zoltan poate începe împreună cu conducerea clubului să facă strategia pentru eșalonul trei.

    CSM Olimpia Satu Mare a evoluat în formula: Curileac- Țoca, Ritli, Doroș, Ionescu- Chitaș, Schvarzkopf, Simon, Faur- Cadar și Nyilvan Bogdan.

    ”Mă bucur că ne-am îndeplinit obiectivul și că Satu Mare revine în Liga a 3-a. În meciul de la Rodna important e că băieții nu s-au accidentat pentru că trebuie spus că s-a jucat în condiții speciale…A apărut și oboseala de ambele părți și spectacolul a avut de suferit. Îi felicit pe băieți pentru acest sezon reușit și acum îmi doresc cîteva zile de pauză și apoi putem să ne organizăm încet pentru liga a 3-a” spune antrenorul Ritli Zoltan.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE