More

    EVALUARE NAȚIONALĂ. Patru medii de ZECE. Trei de la ”Bălcescu-Petofi”


    Promovabilitatea din acest an la Evaluarea Națională, în județul Satu Mare a fost de 71,88%. Cu peste două procente mai mare decât anul trecut. De asemenea, patru candidați au obținut media 10, dublă față de anul trecut.

    Recent au fost afișate, pe site-ul edu.ro, rezultatele ediției din acest an a Evaluării Naționale. La Satu Mare, promovabilitatea a fost de 71,88%, dacă scoatem din calcul și elevii absenți, sau 61,1%, dacă îi punem în calcul pe toți elevii înscriși, inclusiv cei absenți.

    Astfel, în județul Satu Mare, pentru evaluarea Națională s-au înscris, în total, 2.641 de candidați, dintre care 400 (15,14%) au lipsit de la aceste examene.

    În total, 1.611 candidați au obținut note egale sau mai mare de cinci, ceea ce înseamnă un procent de 61,1% dacă sunt luați în calcul toți candidații înscriși, respectiv de 71,88% dacă sunt luați în calcul doar elevii care au fost prezenți la examenele de Evaluare Națională.

    Îmbucurător este faptul că, în acest an, la Satu Mare au fost înregistrate patru note de 10. Este vorba despre Oana Andreea Haiduc, Alexandra Ioana Moroz, Roberta Denisa Nistea (toate trei de la Școala Gimnazială ”Bălcescu-Peteofi”) și Blanca Stăncioiu de la Școala Gimnazială ”Grigore Moisil”. Se poate constata că, față de anul trecut, când au fost doar doi.

    Demn de remarcat este și faptul că 145 de elevi, reprezentând 5,5%, au obținut medii mai mari de 9.00.

    Rezultatele au fost afișate astăzi atât la centrele de examen, cât și al Inspectoratul Școlar, și până la ora 20:00 vor putea fi depuse eventualele contestații. În data de 29 iunie vor fi afișate rezultatele finale după contestații.

    La nivelul județului Satu Mare au fost organizate 20 centre de examen pentru Evaluarea Națională a absolvenților clasei a VIII-a.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE