More

    Gabriel Leș: Pentru militari, drapelul are o semnificaţie cu totul aparte

    Ministerul Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, a afirmat, de Ziua Drapelului Național, că pentru militari steagul are o semnificație cu totul aparte.

    ”Memorabile sunt cuvintele rostite, în anul 1863, în faţa ostaşilor români, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza, cu prilejul decernării primelor drapele de luptă ale armatei: “Steagul e #Romania ! Acest pământ binecuvântat al Patriei, stropit cu sângele străbunilor noştri şi îmbelşugat cu sudoarea muncitorului. El este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii, unde se vor naşte copiii noştri !… Steagul e totodată trecutul, prezentul şi viitorul ţării, întreaga istorie a României”.

    Şi astăzi (n.r. – ieri), ostaşii îl poartă cu firească mândrie pe însemnele, uniformele lor şi pe tehnica de luptă. Ei l-au făcut cunoscut în întreaga lume acolo unde armata a fost și este prezentă în #misiuni și exerciții internaționale.

    Ziua Drapelului Național este o sărbătoare a noastră, a tuturor, de aceea salut, cu respect și necondiționată apreciere, pe toți compatrioții noștri care simt și trăiesc românește oriunde s-ar afla. La mulţi ani!”, este mesajul transmis de ministrul Gabriel Leș.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE