More

    Parlamentul a aprobat înfiinţarea Comisiei de anchetă a eventualelor fraude la europarlamentare

    Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat, miercuri, înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019.
    Parlamentul a adoptat, miercuri, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, proiectul de Hotărâre privind înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli şi fraude semnalate în spaţiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019.
    Preşedintele acestei comisii va fi Lia Olguţa Vasilescu. Senatorul PSD Viorel Salan şi deputatul PNL Cristina Trăilă vor fi vicepreşedinţi. Alţii membri din partea social-democraţilor vor mai fi şi deputaţii Florin Iordache, Cătălin Rădulescu şi Eugen Nicolicea.
    Senatorul ALDE Daniel Zamfir a fost desemnat secretar.
    Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE, de la Parlament, că a discutat în coaliţie despre înfiinţarea unei comisii parlamentare pentru analizarea fraudelor de la europarlamentare, fiind multe sesizări în spaţiul public.
    Referitor la subiectul alegeri, senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat, lunea trecută, la Antena 3, că STS „nu mai are ce căuta în procesul electoral”, precizând că ar trebui să se revină la formula declaraţiei pe proprie răspundere atunci când votezi pe liste suplimentare.
    Social-democratul a adăugat că există destule dovezi care chiar dacă sunt neoficiale indică faptul că la europarlamentare au existat fraude. Nicolae a dat şi exemplul unei persoane care a votat în Spania, dar atunci când i-au fost verificate datele din buletin s-a dovedit că acesta ar fi votat deja în Ialomiţa, precizând că acesta este un caz asupra căruia a fost depusă o plângere penală.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE