More

    VIDEO/FOTO. SĂRBĂTOARE Hramul bisericii și Maslu de Obște la Biserica din Gelu

    Locuitorii satului Gelu au avut parte, astăzi, de o frumoasă sărbătoare. Este vorba despre hramul bisericii din localitate, ocazie cu care a fost oficiat și un Maslu de Obște pentru însănătoșirea celor bolnavi.

    Sobor de preoți

    Slujba dedicată sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, hramul Bisericii Ortodoxe din Gelu, a fost oficiată de un sobor format din șase preoți. În afară de preotul paroh, Marius Bota, la Sfânta Liturghie au mai fost prezenți arhimandritul Mănăstirii Rohia, pr. Pantilimon, preotul Vasile Bota (s), tatăl preotului paroh, Vasile Bota (jr), fratele preotului paroh, născut și botezat în Gelu, preotul Viorel Pașca, fiu al satului Gelu, și, nu în ultimul rând, preotul Alexandru Chiș, un apropiat al credincioșilor din această parohie.

    Credincioșii din Gelu, fii ai satului, dar și credincioși din satele învecinate au umplut micuța dar frumoasa biserică construită în urmă cu 80 de ani pentru moții de câmpie de aici. Printre cei care s-au rugat a fost și primarul comunei Terebești, de care aparține și satul Gelu, Mariana Avorniciții.

    Predică emoționantă

    Predica, una foarte frumoasă, a fost rostită de părintele Vasile Bota (s), fost preot în satul Gelu, care a mulțumit lui Dumnezeu că a mai îngăduit să mai sărbătorească, împreună cu credincioșii din acest sat, hramul bisericii din Gelu.

    Apoi i-a îndemnat pe credincioși să aibă credință în divinitate și să respecte sărbătorile și oamenii sfinți.

    Maslu de Obște

    După Sfânta Liturghie, în biserica din Gelu a fost oficiat și un Maslu de Obște, o slujbă, o taină, care se ține pentru vindecarea trupească a celor bolnavi. Mulți dintre cei prezenți în biserica din Gelu au laut parte, pentru prima dată, la o astfel de slujbă.

    La final, toți credincioșii au fost miruiți.

    Triplă sărbătoare în noiembrie

    Proetul paroh, Marius Bota, nu a uitat să mulțumească celorlalți preoți care au participat la frumoasa sărbătoare de la Gelu, amintind de faptul că, în data de 10 noiembrie, în duminica de dinainte de ziua în care este sărbătorit Sfântul Mina, ocrotitorul bisericii din Gelu, va avea loc o triplă sărbătoare.

    Astfel, pe lângă sărbătoarea Sfântului Mina, va fi sărbătorită împlinirea a 80 de ani de când a fost târnosită biserica din satul Gelu. Totodată, tot cu aceeași ocazie, părintele Pașca Viorel, fiu al satului, își va lansa, la Gelu, cartea sa biografică.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE