More

    Razie pe șoselele judeţului

    Polițiștii rutieri sătmăreni au organizat, la finele săptămânii, mai multe acțiuni care au avut scop prevenirea și combaterea accidentelor rutiere. În urma acestora, au fost suspendate 25 de permise de conducere, reținute opt certificate de înmatriculare și au fost aplicate amenzi în cuantum de aproape 60 de mii de lei.

    25 de șoferi, transformați în pietoni
    Astfel, în perioada 19 – 20 iulie a.c., polițiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități pentru depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere, ocazie cu care au aplicat peste 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 59 mii de lei. De asemenea, au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 25 de conducători auto și au ridicat opt certificate de înmatriculare.

    În urma acțiunilor pentru depistarea conducătorilor auto care se află la volan sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, desfășurate vineri dimineața pe raza și în jurul localității Negresti Oaș și pe raza municipiului Satu Mare, de către polițiștii rutieri sătmăreni, aceștia au constatat două infracțiuni la regimul rutier, fiind depistat un șofer care se afla la volanul unui auto având o alcoolemie de peste 0,80 g/l, alcool pur in sânge și un șofer care conducea un auto având permisul de conducere suspendat.

    De asemenea, polițiștii rutieri au reținut șase permise de conducere pentru 90 de zile, conducătorilor auto care se aflau la volan sub influența băuturilor alcoolice!

    Raziile continuă în această săptămână
    Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri vor fi oprite pentru control, în aceste zile, de poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare. Activităţile sunt desfășurate simultan în toate statele membre ale U.E. Pe parcursul săptămânii 22 – 28 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vor organiza și desfășura o nouă acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

    Acțiunea se va desfășura conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). În cele 7 zile, controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

    În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE