More

    Sătmărenii de la Voința au impresionat la Festivalul de la Arad

    Clubul Sportiv Voința Satu Mare a participat în perioada 25-29 iulie 2019 cu mai mulți sportivi la Festivalul de Șah de la Arad. Un eveniment șahist privat considerat cel mai mare și mai puternic din România. Doar la turneul principal au mutat piese peste 200 de șahiști din 19 țări.
    În ceea ce privește clubul CS Voința Satu Mare, se poate spune că a dominat turneul dedicat copiilor de până la 8 ani. De fapt o spun chiar rezultatele. Marele învingător al categoriei de 8 ani este chiar sătmăreanul Balazs Kovacs. Deși are doar 5 ani, Balazs a cucerit cea mai prețioasă medalie. După 9 runde, șahistul de la Voința a acumulat 7,5 puncte fiind neînvis. În acest fel Balazs confirmă că nu au fost întâmplătoare rezultatele înregistrate la turneele precedente și că reprezintă un real talent în acest sport al minții.
    La succesul lui Balazs a contribuit și Dominik Seletye . În ultima rundă, sătmăreanul l-a învins pe David-Ioan Tod (Vados Arad), șahist care astfel a încheiat competiția pe locul 2 cu 7 puncte. În ceea ce-l privește pe Dominik Seletye, acesta a înregistrat și el un progres absolut. Asta ca o răsplată la modul în care se pregătește. Dominik a încheiat pe locul 5 cu 6 puncte acumulate.
    Un loc mai sus s-a situat Abel Kovacs, fratele mai mare al lui Balazs. Sătmăreanul a făcut un concurs bun, a strâns 6,5 puncte și a încheiat pe locul 4 la turneul la care s-au înscris 25 de șahiști din Satu Mare, Arad, Timișoara, Sânnicolau Mare, Lipova, București, Iași, Pecica.
    Una peste alta, CS Voința confirmă din nou că pregătește șahiști talentați, dornici de performanță, înzestrați cu talent și care vor avea un cuvânt greu de spus pe viitor. Cu toții sunt pregătiți de antrenorul Ciprian Muntean, cel care a fost și arbitru la principalul turneu al Festivalului de la Arad.
    Pentru ei urmează Festivalul Internațional de Șah de la Satu Mare care se va desfășura în perioada 2-8 august la Casa Meșteșugarilor din municipiul reședință de județ. Un eveniment care a prins rădăcini, de tradiție, și despre care am scris în postările precedente.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE