More

    Apă curată pentru cetăţenii din Negreşti, Tăşnad şi Livada

    apaneg

    Negreştenii, tăşnădenii şi cetăţenii oraşului Livada vor beneficia de servicii de calitate, la standarde europene, în ceea ce priveşte furnizarea apei potabile după ce ieri, la sediul Primăriei Negreşti Oaş, a fost semnat contractul de lucrări „Reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile şi captărilor din oraşul Negreşti-Oaş, reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din oraşul Tăşnad şi construirea unei staţii de tratare a apei potabile şi captărilor din oraşul Livada”– SM-CL-03, implementat de SC Apaserv Satu Mare SA. Primarii celor trei oraşe, prezenţi la eveniment, s-au declarat foarte mulţumiţi de semnarea acestui contract adăugând că cetăţenii aşteaptă acest lucru. Lucrările la obiectivele mai sus enumerate trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2015. În scurt timp va fi semnat şi contractul de lucrări la reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în cele trei localităţi, astfel că masterplanul “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare” a intrat în linie dreaptă.

    Apă de calitate
    La evenimentul organizat în sala de şedinţe a Primăriei Negreşti Oaş au fost prezenţi directorul SC Apaserv Satu Mare SA, Dan Stegerean, reprezentantul firmei constructoare, SC Espinas Obras Hidraulicas SA, Antonio Gonzalez, primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, primarul oraşului Livada, Artur Piricsi, reprezentanţi ai SC Apaserv Satu Mare SA implicaţi în derularea proiectului, consilieri locali, alţi invitaţi.
    Directorul Dan Stegerean a precizat încă de la începutul întâlnirii că au fost făcute eforturi considerabile pentru derularea proiectului, însă odată cu semnarea contractului lucrările vor fi demarate. “Odată cu realizarea obiectivelor pentru care vom semna azi contractul de lucrări, cetăţenii celor trei oraşe vor avea parte de apă potabilă de calitate. Ne vom lupta ca aceste lucrări să fie finalizate până la data de 31 decembrie 2015. Urmează să semnăm următoarele patru contracte, care vizează reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în cele trei oraşe”, a mai precizat directorul SC Apaserv Satu Mare SA.

    Proiect de peste 20 de milioane de lei
    În continuare, inspectorul de proiect Balogh Agnes a prezentat pe scurt atât prevederile masterplanului general cât şi a contractelor de lucrări semnate ieri. Astfel, obiectivul general al proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare” vizează îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Satu Mare, valoarea totală a proiectului fiind de 433,5 milioane de lei din care 78,5% reprezintă finanţare europeană, 12% din sumă este contribuţia Guvernului României, 7,66% contribuţia Apaserv şi 2% contribuţia autorităţilor locale. Proiectul este implementat în 14 localităţi din judeţ şi cuprinde 19 contracte sectoriale din care până în prezent au fost semnate zece.
    Contractul de lucrări semnat ieri este în valoare de 20,82 milioane de lei, iar lucrările trebuie finalizate până în data de 31 decembrie 2015. Prin acest proiect, va fi reabilitată staţia de tratare a apei potabile şi captărilor din oraşul Negreşti-Oaş, va fi reabilitată staţia de tratare a apei potabile din oraşul Tăşnad şi va fi construită o staţie de tratare a apei potabile şi captărilor din oraşul Livada.
    Reprezentantul firmei SC Espinas Obras Hidraulicas SA, care va executa lucrările, Antonio Gonzales, şi-a luat angajamentul că vor fi executate lucrări de calitate şi la termen şi că îşi doreşte, ca la finalul acestora, toată lumea să fie mulţumită.

    O investiţie aşteptată de cetăţenii
    Primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a spus că acest proiect este aşteptat de mult timp de cetăţeni. “Mă bucur că am ajuns să semnăm acest contract care face parte din marele masterplan derulat de Apaserv, care este cel mai important proiect pentru oraşul nostru. Cetăţenii oraşului nostru aşteaptă de mult timp acest contract cu atât mai mult cu cât calitatea apei în oraşul nostru lasă mult de dorit. Aşteptăm să semnăm şi celelalte contracte după care oraşul nostru se va transforma într-un şantier. Însă îi rugăm pe cetăţenii noştri să aibă răbdare pentru că la finalizarea lucăprilor, pe data de 31 decembrie 2015, vor beneficia de apă curată şi de străzi reabilitate. Avem încredere în constructori, îi vom supraveghea însă îi vom şi sprijini. Vom elabora un grafic de lucrări pentru a nu încurca circulaţia în întreg oraşul”, a mai spus Fedorca.
    Despre importanţa proiectului în localităţile pe care le reprezintă au vorbit şi primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, care a mai adăugat că după finalizarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare va urma un proiect de reabilitare urbană, precum şi primarul oraşului Livada, Artur Piricsi, care a precizat că va sprijini lucrările.
    La final, directorul SC Apaserv Satu Mare SA, Dan Stegerean, şi reprezentantul firmei SC Espinas Obras Hidraulicas SA, Antonio Gonzales, au semnat contractul pentru demararea lucrărilor la acest proiect.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE