More

    Satu Mare, gazdă perfectă pentru etapa din Circitului European de floretă

    CUPA-SCRIMA

    Aflată la a cincea ediţie, Cupa Satu Mare la floretă cadete, întrecere înscrisă în Circuitul European de cadeţi, a fost câştigată sâmbătă seara de maghiara Flora Pasztor, după 15-5 în finală cu slovaca Kitti Bitterova. Într-o organizare ireproşabilă a Clubului Sportiv Satu Mare, şi cu sprijinul Primăriei Satu Mare şi al Federaţiei Române de Scrimă, concursul a avut la start 70 de sportive din 11 ţări. De remarcat evoluția excelentă a reprezentantelor Japoniei. Două dintre acestea au cucerit sâmbătă medaliile de bronz, iar a doua zi în concursul pe echipe, Japonia a surclasat România în finală, scor 45-15!

    România a avut 13 floretiste, iar cel mai bine clasată a fost Laura Vîrgă, care a terminat concursul pe locul nouă.

    Primele opt clasate au fost premiate sâmbătă seara de către primarul municipiului Satu Mare – Dorel Coica. “Sunt fericit că o astfel de competiţie are loc la Satu Mare şi sper ca pe viitor oraşul nostru să găzduiască mai multe astfel de întreceri de scrimă. Acest sport trebuie sprijinit cât mai mult”, a declarat Coica.

    CS Satu Mare a avut patru sportive care s-au descurcat foarte bine, având în vedere că limita de vârstă este de 17 ani, iar două dintre ele împlinesc anul acesta 16 ani. Cea mai bună clasare a avut-o Alexandra Lazin care a terminat pe poziţia a 10-a. Adriana Haidu a terminat pe 21, Andrea Potor pe 32, iar Viktoria Jager – locul 69. Sunt antrenate de Dan Şuta, Simona Surducan şi Arnold Izsaki.

    “Cupa Satu Mare” a continuat duminică în sala de scrimă “Alexandru Csipler” cu proba feminină pe echipe şi proba masculină la individual. Au fost înscrise 17 echipe, iar CS Satu Mare a fost formată din Lazin, Haidu şi Potor. Sătmărencele au terminat pe locul 8. În primul meci pentru intrarea în 8 au întâlnit România III, pe care au învins-o cu scorul de 45-27. Pentru intrarea în 4 au pierdut cu echipa România I cu scorul de 35-34. Un meci echilibrat şi spectaculos mai ales dacă ne gândim că floretista Lazin a dus CS Satu Mare de la 34-28 pentru România I, la 34-34. Proba pe echipe a fost câştigată de Japonia care a învins în finală România I cu 45-15.

    Beniamin Bodo s-a impus în concursul masculin
    În proba individuală la masculin, dintr-un total de 18 participanţi, cel mai bun s-a dovedit a fi sătmăreanul Benjamin Bodo. L-a învins în finală pe Silviu Roşu de la Steaua Bucureşti cu scorul de 15-7. Ceilalţi sătmăreni, Edwin Pop a terminat pe 10, iar Steven Pop pe locul 18. Sunt antrenaţi de Arnold Izsaki, Attila File şi Eva Lengyel.
    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE