More

    Ce alimente să înlocuieşti dacă vrei să slăbeşti

    9

    Poţi alege o variantă foarte simplă dacă vrei să nu ţii regim. Ştim, sună a reclamă la produse revoluţionare pentru slăbit, dar dacă vrei să scapi de kilograme jos, nu trebuie neapărat să ţii diete sau să nu mănânci, ci doar să înlocuieşti anumite alimente cu altele care au mai puţine calorii.

    Înlocuieşte sandwich-urile cu omleta

    În loc de un sandwich cu pâine albă, unt, caşcaval şi mezeluri, ia-ţi o omletă, pe care o poţi băga multe legume. Datorită fibrelor, senzaţia de saţietate va dura mai mult. O omletă din 2 ouă cu spanac, spre exemplu, are 150 de calorii, spre deosebire de un sandwich care are chiar şi 300 de calorii.

    Scapă de iaurtul cu fructe

    Iaurtul cu fructe este plin zahăr. Mai bine îţi iei unul simplu şi adaugi fructe proaspete în el. E şi mai sănătos, şi cu mai puţine calorii.

    Renunţă la Cafe Latte – bea în loc o cafea simplă

    Dacă ţii musai să bei cafea şi nu te poţi trezi altfel, ia-ţi un espresso şi evită Cafe Latte sau cappuccino, pentru că ai grăsimi din lapte şi nici zahărul nu te ajută prea tare.

    Spanac în loc de salată verde

    Salata verde nu e tocmai leguma cu cele mai multe vitamine. Şi, dacă tot mănânci salată, fă-o să conteze şi mănâncă ceva nutritiv. Spre exemplu, salata din spanac crud.

    Piure de conopidă, nu de cartofi

    Cartofii au mulţi carbohidraţi, pe care nu îi vrei dacă îţi doreşti cu adevărat să slăbeşti. Desigur, românul este mare iubitor de garniturile formate din cartofi, dar poţi încerca un piure din conopidă în locul unuia din cartofi: 27 calorii vs. 130 este un duel care te convinge, nu?

    Hummus fără pâine

    Hummusul este plin de proteine şi foarte sănătos, însă este de cele mai multe ori stricat cu pâine albă sau lipie, care tot din făină albă este făcută. Mănâncă-l cu ardei roşu, care are suficiente vitamine încât să te revigoreze după un antrenament serios la sală, spre exemplu.

    Iaurt în loc de smântână

    Iaurtul grecesc şi smântâna au gust atât de asemănător, încât nu ai scuze ca să rămâi la varianta mai grasă, adică smântâna.

    Nuci în loc de crutoane

    O salată este întotdeauna mai sănătoasă decât o friptură de porc, nu încape îndoială, dar încearcă să duci până la capăt buna intenţie şi nu exagera cu bucăţelele mici de pâine numite crutoane. Pentru că, până la urmă, tot făină albă conţin.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE