More

    Spadasinii sătmăreni au concurat la Debrecen şi Leipzig

    scrima

    Zilele trecute, la Debrecen, Ungaria, a avut loc Memorialul Bela Bekessy, o competiţie de spadă rezervată copiilor şi seniorilor. CS Satu Mare s-a prezentat cu 17 spadasini, 10 la seniori şi şapte la copii, delegaţia fiind condusă de antrenorii Francisc Csiszar şi Lehel Nagy.

    La proba masculină de seniori au participat 45 de spadasini. Adrian Szilagyi a reuşit să termine competiţia pe doi, Lehel Nagy pe 5, Adam Macska pe şase, iar Bertalan Arkosi a pierdut pentru intrarea în 16, terminând pe 20 din cauza unei accidentări, iar Adrian Pop nu a evoluat. La fete, Amalia Tătăran a încheiat pe 5, Teodora Coste pe opt, iar Sandra Pop a pierdut pentru intrarea în opt.

    La copii, Melany Pfeifer a încheiat prima, Zsofia Kato şi Ruben Lazar pe trei, iar Ilie Dragoş pe şapte. La băieţi au fost 28 de înscrişi, iar la fete 33.

    Seniorii Adrian Pop, Adrian Szilagyi şi Bertalan Arkosi, alături de antrenorul Francisc Csiszar, vor porni miercuri spre Heidenhein, unde vor participa la o etapă de Cupă Mondială.

    În Leipzig, Germania, s-a desfăşurat etapa a doua a Cupei Mondiale la spadă fete. Printre participante s-a numărat şi sătmăreanca de la Steaua, Simona Pop. Sâmbătă, la individual Simona a trecut fără probleme de grupe, iar în primul tur a întâlnit-o pe italianca Francesca Boscarelli, pe care a învins-o cu 15-7. În turul doi a întâlnit-o chiar pe colega sa de la Steaua, Ana Maria Brânză, fiind învinsă cu 15-11. Însă Brânză a părăsit în optimi concursul de Cupă Mondială de la Leipzig. Faovorită numărul unu, Ana a fost învinsă cu 13-12 de chinezoaica Sun Yihwen. La echipe, România a părăsit concursul în sferturile de finală după ce a pierdut cu 45-38 cu Estonia.
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE