More

    Opt calificaţi la finalele de cadeţi

    lupte

    Prestaţiile foarte bune ale luptătorilor de la CS Satu Mare-Cetate Ardud au avut ca rezultat calificarea a opt sportivi pentru finalele Campionatelor Naţionale de cadeţi. Fără câţiva sportivi de bază, clubul s-a calificat şi la echipe, terminând sesiunea de calificare pe locul cinci.

    În week-end la Bucureşti s-a desfăşurat primul turneu de calificare la etapa finală a Naţionalelor de cadeţi. Delegaţia sătmăreană a fost la înălţime, reuşind să obţină opt locuri calificante, cu toate că unii dintre sportivi au luptat accidentaţi sau nerefăcuţi complet.

    Astfel, au obţinut biletele de calificare Leinard Berei (100 kg), care l-a învins în finală pe campionul de cadeţi Laurenţiu Zgriba, terminând pe primul loc.

    Pe trei s-au clasat Marius Bulgăr (39 kg), Cătălin Dângă (46 kg), Sabinel Lobonţ (50 kg) şi Sandor Peck (76 kg). Au mai punctat şi s-au calificat Dănuţ Bulgăr (69 kg), Gerhard Diczik (85 kg) şi Cătălin Şuta (54 kg). Alături de sportivi au făcut deplasarea antrenorii Tudor Barbul şi Claudiu Blaga.

    Următorul turneu de calificare pentru finalele de cadeţi va avea loc în perioada 14-16 martie la Câmpulung. Atunci clubul va deplasa alţi sportivi, care nu au făcut deplasarea, din cauza unor probleme de sănătate. Până atunci însă, luptătorii vor participa peste câteva zile la primul turneu de calificare la Campionatul Naţional de juniori. Competiţia se va desfăşura în perioada 28 februarie-2 martie, tocmai la Mangalia.
    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE