More

    Vicepreşedintele Mircea Govor va rezolva problemele băbţenilor

    babta

    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor, alături de şeful Cancelariei Prefectului, Raul Băbţan, s-a întâlnit ieri cu cetăţenii localităţii Babţa, ocazie cu care le-au aflat nemulţumirile. Lipsa apei potabile la şcoală, drumurile, introducerea apei şi canalizării în sat, acordarea indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap au fost doar câteva dintre problemele ridicate de băbţeni. Vicepreşedintele Govor le-a promis că se va implica personal pentru rezolvarea acestor probleme.

    Singurul politician care a făcut ceva pentru Babţa
    În deschiderea întâlnirii de la Babţa, preşedintele PSD Bogdand, Ioan Păcurar, a mulţumit vicepreşedintelui Mircea Govor pentru prezenţa sa în mijlocul băbţenilor, adăugând că este singurul politician care a făcut ceva pentru această comunitate. La rândul său, vicepreşedintele Govor a precizat că nu pentru voturi a făcut ce a făcut, ci pentru faptul că băbţenii îi sunt dragi, aflându-se în zona Supurului , de unde provine. De asemenea, a mai arătat că, deşi la nivel naţional PSD s-a separat de PNL, la nivel judeţean şi local lucrurile merg înainte. “De la Consiliul Judeţean voi rămâne alături de voi şi vă voi ajuta. Sunt mândru şi de Raul Băbţan, a cărui bunici sunt din Babţa, care până nu demult a fost consilierul meu personal, iar acum este şeful Cancelariei Prefectului. Şi el se va implica în rezolvarea problemelor voastre”, a mai spus Mircea Govor.

    În continuare, Raul Băbţan a mulţumit lui Mircea Govor pentru ajutorul acordat lui personal şi acestei localităţi. “Trebuie să punem umărul la treabă şi să rămânem uniţi. O să vin des în mijlocul dumneavoastră”, a spus Raul Băbţan, adăugând că la Babţa va fi înfiinţată şi o organizaţie de tineret a PSD. “Vrem să se vadă că PSD face treabă bună în teritoriu”, a mai adăugat acesta.

    Şcoala nu are apă potabilă
    Apoi, rând pe rând, băbţenii şi-au spus păsurile. Unul dintre aceştia a precizat că şcoala din localitate nu are, în momentul de faţă, apă potabilă. Mircea Govor a promis că se va implica personal pentru forarea unui puţ, astfel încât elevii din Babţa să aibă apă potabilă oricând. Cu această ocazie, va fi rezolvată şi situaţia toaletelor şcolii, nefuncţionale tocmai din cauza lipsei apei. Un alt cetăţean a mai solicitat asfaltarea tuturor uliţelor din sat, la care Govor a spus că, după asfaltarea drumului de acces în sat, până la finele acestui an vor fi asfaltate şi arterele secundare.

    De asemenea, vicepreşedintele CJ i-a mai asigurat pe băbţeni că în scurt timp va fi reabilitat drumul dintre Babţa şi centrul de comună Bogdand şi vor fi demarate lucrările la reţelele de apă şi canalizare. O elevă cu probleme locomotorii s-a plâns de faptul că directorul şcolii a refuzat construirea unei rampe pentru handicapaţi, deşi ea nu se poate deplasa decât în căruciorul cu rotile. Mircea Govor a promis că va rezolva personal această problemă. Alte nemulţumiri prezentate au făcut referire la plata indemnizaţiilor pentru persoanelor cu handicap sau datoriile pe care Parohia Ortodoxă Babţa le mai are la construcţia bisericii din localitate.

    Vicepreşedintele Mircea Govor a promis că se va implica în rezolvarea tuturor acestor probleme, însă le-a cerut băbţenilor să fie uniţi. “Trebuie să ţinem aproape unul de celălalt şi, împreună să găsim soluţii pentru rezolvarea acestor probleme. Împreună vom putea reuşi”, a mai adăugat Mircea Govor.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE