More

    Bebeluş desfigurat, internat la Spitalul Judeţean

    bebelus

    Un bebeluş de doar patru luni a ajuns, duminică seara, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare cu leziuni la nivelul feţei, fiind aproape desfigurat. Fetiţa este din satul Cidreag, comuna Porumbeşti, şi a fost adusă la spital de Ambulanţă însoţită de tatăl ei.

    Din câte se pare, tatăl fetiţei ar fi declarat medicilor de pe Ambulanţă că fetiţa a căzut, însă în fişele medicale completate de medicii de la UPU se arată că este posibil ca fetiţa să fi fost lovită cu o cărămidă de către un copil din vecini. Cert este că, în urma consultului, medicii au stabilit că aceasta a suferit un traumatism cranio-facial produs prin agresiune fizică.

    Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare, Constantin Demian, fetiţa este internată în prezent la Secţia Chirurgie Infantilă şi este în afară de orice pericol. “I s-a făcut şi un Computer Tomograf şi s-a constatat că nu are fracturi la nivelul oaselor feţei. Are doar leziuni la nivelul feţei, în special în zona ochiului stâng. Probabil că va mai rămâne internată în spital încă 3-4 zile.”

    Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare a anunţat Poliţia şi Autoritatea pentru Protecţia Copilului care au demarat o anchetă pentru stabilirea modului în care bebeluşul a fost rănit. De asemenea, şi asistentul social al spitalului a deschis o anchetă socială în acest sens. Tatăl fetiţei a plecat imediat după ce aceasta a fost preluată de medicii de la UPU spunând că mai are alţi copii acasă. Despre mamă nu se ştie deocamdată nimic.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE