More

    Bal mascat caritabil pentru copiii de la Casa Ştefania

    bal

    Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare împreună cu Clubul Rotary a organizat vineri, la Castelul ”Karolyi” Carei, un bal mascat cu caracter ecologic şi caritabil pentru sprijinirea copiilor de la Casa de Tip Familial Ştefania din localitarea Oar. Caracterul caritabil a fost menţionat de preşedintele Clubului Rotary, Szatmari Lajos, care a fost plăcut surprins de ecoul acestui eveniment.

    Şeful Serviciului Monitorizare de la Instituţia Prefectului, Ramona Antonescu, a transmis mesajul prefectului şi a mulţumit organizatorilor pentru faptul că iniţiativa Instituţiei Prefectului, de a lua fiecare instituţie publică deconcentrată sub aripa ei câte o casă de tip familial şi de a aduce o rază de speranţă pentru copiii instituţionalizaţi, a fost materializată într-un mod inedit de către APM Satu Mare.

    Parada costumelor realizate din materiale reciclabile pe acordurile muzicale transmise de formaţia de muzică veche „Carmina Renascentia” din Carei a încântat privirile tuturor celor prezenţi, dar mai ales a copiilor de la casa de tip familial ”Ştefania” care au observat numeroase personaje de poveste: Clopoţica, Peter Pan, prinţi, prinţese, ciclopi, indieni, muşchetari. Ţinutele realizate din diverse materiale reciclabile (hârtie, plastic, deşeuri textile), au fost confecţionate de liceenii din Satu Mare şi Carei. Juriul format din directorul executiv APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, Szatmari Lajos şi Sorina Tulan, membru al Clubului Rotary, a avut o sarcină greu de îndeplinit având în vedere ingeniozitatea cu care au fost realizate costumele.
    Iar la final după revederea tuturor costumelor au fost înmânate trofeele câştigătorilor: broscuţa şi puiuţul realizate de elevii de la Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu” Carei, ciclopilor de la Liceul de Artă ”Aurel Popp” Satu Mare şi Prinţesei Eco şi Prinţului Eco de la Colegiul Naţional ”Ioan Slavici” Satu Mare. Toate costumele prezentate vor putea fi văzute într-o expoziţie pe întreaga lună martie în holul Complexului de educaţie ecologică ”Casa Verde”. Cu această ocazie, Szatmari Lajos a predat într-un cadru festiv surpriza pregătită pentru copiii de la Casa ”Ştefania”, şi anume o combină frigorifică, ce a fost achiziţionată prin licitarea costumelor realizate de către liceeni. Totodată ca un bonus pentru toţi participanţii, Clubul Rotary va asigura contravaloarea excursiei la Salina Turda din data de 15 aprilie, la care vor participa toţi liceenii care au pregătit costume din materiale reciclabile alături de copiii de la Casa de tip familial ”Ştefania” din Oar.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE