More

    Gardoş versus Messi

    gardos

    Fundaşul sătmărean Florin Gardoş e anunţat titular în super amicalul din această seară dintre România şi Argentina. Mai mult, Gardoş ar putea face pereche în centrul apărării cu Srgian Luchin, jucător crescut şi el la Someşul Satu Mare.

    Cei doi vor avea o misiune extrem de dificilă, de a- l anihila pe cel mai bun fotbalist al planetei, Lionel Messi. „Sper să facem o partidă bună. Va fi cu siguranţă o sărbătoare pe Naţional Arena”, ne-a spus Florin Gardoş care vrea să confirme forma bună arătată la Steaua şi la echipa Naţională. Nu va fi marcaj om la om, nu e stilul lui Piţurcă, dar pentru Messi se va pregăti chiar şi o triplare a zonei din raza lui de acţiune.

    Antrenamentul de luni seara al “tricolorilor” a trădat o parte dintre intenţiile lui Piţurcă. A solicitat dinamică şi intensitate, hotărîre la blocaje, adică probabil reţeta destinată în faţa exploziei sud-americanului.

    Raţ îl egalează pe Dan Petrescu
    Fundaşul stînga al echipei naţionale pedalează în forţă spre intrarea în selectul top 100 al prezenţelor în tricoul reprezentativei, unde se află numai patru titani: D. Munteanu, Hagi, Popescu şi Boloni. Raţ va evolua azi în meciul 95 pentru România şi va urca pe locul 5 all-time, la egalitate cu Dan Petrescu. El va fi şi căpitanul echipei, în absenţa lui Chiricheş, accidentat.

    Cinci partide a disputat România all-time împotriva Argentinei: avem trei înfrîngeri, o remiză şi o victorie, ultima fiind legendarul 3-2 de la Mondialul din SUA ’94, goluri I. Dumitrescu (2) şi Hagi.

    Echipa probabilă
    Pantilimon – Măţel (Rus), Luchin, Gardoş, Raţ – Bourceanu, Pintilii – Torje, Stancu, Tănase – Marica.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE