More

    A început contrabanda cu ţigări româneşti

    tigari1

    Contrabandiştii par să fi renunţat la comercializarea ţigărilor cu timbru ucrainean în diverse ţări ale UE. Din cauza diferenţelor mari de preţ, a devenit rentabilă deja şi contrabanda cu ţigări cumpărate legal în ţara noastră, care sunt vândute apoi pe piaţa neagră din ţări precum Italia, Franţa sau chiar Anglia. Un maramureşean a fost prins joi în timp ce încerca să scoată din ţară prin Vama Petea peste 2.000 de pachete de ţigări cu timbru fiscal românesc, ascunse într-o remorcă.

    Plin cu ţigări româneşti în remorcă
    În maşina unui maramureşean care ieşea din ţară, poliţiştii de frontieră au descoperit 2.168 pachete de ţigări. Şoferul a fost amendat de inspectorii Antifraudă cu 40.000 lei, iar marfa a fost confiscată. Joi, în jurul orei 13.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Ioan B., în vârstă de 35 de ani, din Rozavlea, judeţul Maramureş. Bărbatul conducea un autovehicul Mercedes Sprinter, înmatriculat în Franţa, cu care tracta o remorcă.

    Poliţiştii de frontieră în cooperare cu lucrătorii Direcţiei Regionale Antifraudă (DRAF) Oradea au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, iar în remorcă au descoperit 2.168 pachete de ţigări cu timbru fiscal românesc, în valoare de 31.056 lei. Lucrătorii DRAF Oradea l-au sancţionat pe conducătorul auto cu amendă contravenţională în valoare de 40.000 lei, iar ţigările au fost reţinute în vederea confiscării.

    Profit consistent, riscuri minore
    Contrabanda cu ţigări româneşti în diverse ţări din Occident ar putea deveni un adevărat fenomen în viitorul apropiat. În România, un pachet de ţigări poate fi cumpărat cu 13 lei, adică aproximativ 3 euro. În Occident preţul unui pachet de ţigări este de aproape 6 euro. Astfel, ţigările cumpărate legal în România pot fi comercializate fără probleme la preţul de 4-5 euro. Vânzarea lor n-ar trebui să dureze prea mult, întrucât este vorba de ţigări de calitate, mult mai bune decât cele ucrainene de exemplu. La o cantitate mai mare, chiar şi cu un adaos de un euro la pachet, se pot realiza profituri consistente. Maramureşeanul prins joi în Vama Petea ar fi câştigat cel puţin 2.100 de euro de pe urma celor 2.168 pachete de ţigări pe care le transporta. Un profit destul de mare pentru un transport aparent lipsit de riscuri.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE