More

    Peste 50 hectare vor fi împădurite în cadrul “Lunii plantării arborilor”

    plantare

    Luna plantării arborilor a debutat ieri în judeţ la şantierul de împăduriri “Băltoasa” de lângă Viile Satu Mare. La acest eveniment au participat angajaţi ai Direcţiei Silvice Satu Mare precum şi reprezentanţi ai instituţiilor din judeţ.

    În deschidere, directorul Direcţiei Silvice, Sever Şter, a prezentat un scurt istoric al Zilei Mondiale a Pădurilor, după care a făcut cunoscut planul de împăduriri din judeţ din cursul acestei luni. Direcţia Silvică Satu Mare are în program împădurirea a 52,7 hectare de teren din care 31 hectare împăduriri şi 17 hectare de completări curente la pădurile Regiei Naţionale a Pădurilor, şi 11,2 hectare împăduriri şi 3,5 hectare completări curente la pădurile administrate prin contract de Direcţia Silvică Satu Mare. Pentru toate împăduririle vor fi folosiţi circa 345 de mii de puieţi din care 289.750 din producţie proprie (84%) şi circa 31.000 de puieţi (16%) aduşi prin transfer din judeţele vecine.

    Totodată, Sever Şter a mai precizat că, în colaborare cu Agenţia pentru Protecţia Mediului şi Consiliul Judeţean Satu Mare, a fost întocmit un plan de împădurire a fostelor gropi de gunoi închise. “În total, este vorba despre circa 20 de hectare provenite de la fostele gropi de gunoi închise. Doresc să adresez mulţumiri vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Mircea Govor, pentru ajutorul acordat şi pentru modul în care s-a implicat pentru împădurirea acestor terenuri. Judeţul Satu Mare va avea cu 20 de hectare de pădure în plus”, a mai spus Sever Şter.

    După momentul festiv, s-a trecut la muncă, astfel că ieri au fost împăduriţi cu stejar şi frasin cele 0,5 hectare de teren de la Viile Satu Mare. Pe durata “Lunii plantării arborilor” va fi împădurită şi regenerată toată suprafaţa planificată pentru acest an, fiind folosiţi muncitori zilieri.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE