More

    Gest caritabil al tinerilor din Tur

    tur

    Beneficiarii serviciilor Centrului social ”O viaţă nouă” din Satu Mare au avut ieri o surpriză plăcută când tinerii Parohiei Ortodoxe Tur le-au adus şi oferit haine, dulciuri şi sucuri. Acţiunea tinerilor intitulată generic “Cine este aproapele meu”, face parte din proiectul catehetic educaţional derulat de această parohie, coordonat de preotul paroh Radu Vasile Rusu, şi care se înscrie în cadrul concursului naţional de proiecte duhovniceşti ”Sfânta Euharistie-Lumina Vieţii Creştine”. Ceea ce facem noi azi, alături de tinerii noştri, este de fapt o Liturghie după Liturghie. Punem în practică ceea ce învăţăm în timpul Sfintei Liturghii. Am dorit să le facem o bucurie beneficiarilor acestui centru dăruindu-le articole de îmbrăcăminte provenite din donaţiile credincioşilor, cozonaci şi sucuri”, a precizat părintele Radu Vasile Rusu.
    Directorul Centrului social ”O viaţă nouă”, Mihaela Motoc, a mulţumit în numele tuturor benficiarilor pentru surpriza făcută de tinerii din Tur. “Avem o colaborare foarte fructuoasă cu Parohia Ortodoxă Tur. Mulţumim că nu ne-au ocolit nici de această dată şi au oferit o rază de bucurie beneficiarilor centrului nostru”, a mai spus Mihaela Motoc.

    Acţiunea de ieri a celor 25 de tineri înscrişi în programul de cateheză săptămânală a parohiei nu este singular. Prima acţiune în cadrul proiectului a fost desfăşurată prin vizitarea bolnavelor-femei internate în Spitalul Orăşenesc Negrești-Oaş la data de 8 Martie, când tinerii grupului de cateheză au împărţit tuturor femeilor internate în spital câte o floare şi o broşură moral-educativă elaborată de tineri conţinând tematica Sfintei Spovedanii şi a Sfintei Împărtăşanii.
    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE