More

    CS Satu Mare se întoarce cu două medalii de la Wroclaw

    scrima

    Timp de cinci zile, orașul polonez Wroclaw a găzduit cea de-a 37-a ediție a Cupei Wratislavia la floretă, spadă și sabie pentru copii, feminin și masculin. Au fost prezente peste 20 de țări din Europa și America. România a fost prezentă la întrecerea din Polonia cu o delegație extrem de numeroasă, iar rezultatele obținute au fost foarte bune.

    România a încheiat Cupa Wratislavia pe locul opt în clasamentul pe medalii, cu o medalie de argint (Melania Pfeifer) și trei de bronz. Clasările pe podium ale românilor au fost obținute de următorii sportivi:

    – Melania Pfeifer (CS Satu Mare) – locul 2 la spadă feminin, categoria 12-13 ani;
    – Teodora Coste (CS Satu Mare) – locul 3 la spadă feminin, categoria 14-15 ani;
    – Rebeca Cândescu (ACS Balestra București) – locul 3 la floretă feminin, categoria 12-13 ani;
    Andrea Lupu (CSS Unirea Iași) – locul 3 la sabie feminin, categoria 14-15 ani.

    Pentru juniorii şi cadeţii sătmăreni începe Campionatul Mondial de scrimă, din perioada 3-14 aprilie de la Plovdiv, Bulgaria. Asta după ce sătmărenii s-au pregătit pentru acest concurs la Izvorani. Prima care intră în focurile competiţiei este floretista Alexandra Lazin, la cadeţi, care azi a pornit la drum, urmând ca joi şi vineri să concureze. Tot vineri dimineaţă, Benjamin Bodo, alături de antrenorul Attila File pleacă spre Bulgaria, urmând ca floretistul să intre în concurs pe 5 şi 6 aprilie, tot la cadeţi. Un alt floretist de la CS, juniorul Bogdan Dascălu va concura pe 8-9 aprilie la individual, iar pe 11 şi 12 la echipe. La spadă, Satu Mare are o singură reprezentantă la junioare, Amalia Tătăran de la Dinamo, alături de antrenorul de la CS, Francisc Csiszar. Cei doi vor pleca pe 5 aprilie spre Plovdiv, urmând ca pe 7-8 aprilie Amalia să concureze la individual, iar pe 10-11 la echipe.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE