More

    Fără miei de Paşte în pieţe

    miei

    Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) doreşte să interzică sacrificarea mieilor de Paşte în puncte special amenajate în pieţe şi autorizate sanitar-veterinar, invocând diferite regulamente europene. În această situaţie, crescătorii de miei şi iezi vor fi obligaţi să-i vândă sau să-i sacrifice doar în abatoare.

    Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare se străduieşte să obţină o derogare din partea ANSVSA pentru a putea fi amenajat un punct de sacrificare a mieilor în Piaţa de vechituri.

    “Am fost înştiinţaţi că nu se va permite autorizarea unui punct de sacrificare a mieilor de Paşte. Am făcut demersurile necesare pentru a obţine o derogare din partea ANSVSA în vederea autorizării şi înfiinţării unui astfel de punct în acelaşi loc unde s-au mai sacrificat miei şi în anii precedenţi. Sperăm ca în scurt timp să primim un răspuns favorabil demersului nostru. În caz contrar, va trebui să ne conformăm. Dar eu cred că totuşi ni se va permite acest lucru”, a precizat directorul adjunct al DSVSA Satu Mare, Dumitru Pintea.

    Dacă decizia ANSVSA va fi pusă în aplicare va fi o grea lovitură dată crescătorilor de miei şi iezi. În judeţul Satu Mare există un singur abator autorizat pentru sacrificarea animalelor, astfel că fermierilor le va fi foarte greu să-şi vândă mieii de Paşte în cazul în care nu va fi amenajat un punct de sacrificare în Piaţa de vechituri.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE