More

    Frontieriştii negreşteni, felicitaţi de prefectul Avram

    felicitari

    Cu ocazia şedinţei de analiză a activităţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din judeţ, prefectul Eugeniu Avram a dorit să felicite conducerea Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş pentru activitatea desfăşurată şi modul de gestionare a unei tentative de mituire, respectiv cumpărare de influenţă pe lângă un ofiţer cu funcţie de conducere căruia i-a fost oferită suma de 300 de euro. “În data de 1 aprilie, în cadrul şedinţei de analiză a activităţii structurilor MAI din judeţ, domnul prefect Eugeniu Avram a felicitat şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, comisar şef Pavel Nemeş, şi adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, subcomisar Iosif Petru Olariu, pentru activitatea desfăşurată şi modul de gestionare a unei tentative de mituire, respectiv cumpărare de influenţă pe lângă un ofiţer cu funcţie de conducere căruia i-a fost oferită suma de 300 de euro în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal. La finalul şedinţei, prefectul a solicitat vigilenţă maximă privind aplicarea măsurilor de combatere a contrabandei cu mărfuri accizabile la nivel transfrontalier, cât şi în pieţele şi oboarele din judeţ”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Instituţia Prefectului.

    Reamintim că la data de 22 martie 2014, B.B.I. a fost identificat în trafic în timp ce conducea un autoturism despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de contrabandă. Acesta a fost condus la sediul SPF Negreşti iar în urma efectuării controlului amănunţit al maşinii, s-a constatat că avea ascunse în locaşuri special amenajate 3.950 pachete de ţigări. Cetăţeanul l-a contactat pe adjunctul şefului SPF Negreşti-Oaş, Petru Olariu, denunţătorul în cauză, care coordona activitatea, propunându-i ca în schimbul sumei de 1.500 lei să fie lăsat să plece fără a i se întocmi acte procedurale. Ofiţerul a refuzat ferm oferta, atrăgându-i atenţia că săvârşeşte o infracţiune de corupţie. Totodată, lucrătorii Poliţiei de frontieră şi-au continuat activitatea, întocmind în cauză actele premergătoare începerii urmăririi penale.

    Cu toate acestea, B.B.I. s-a prezentat apoi la sediul SPF Negreşti Oaş unde l-a căutat din nou pe poliţist, propunându-i de această dată ca, în schimbul unei sume de bani, să intervină pe lângă procurorul de caz în vederea restituirii autoturismului indisponibilizat. În urma denunţului formulat de poliţist, echipa operativă a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, B.B.I. fiind prins în timp ce îi oferea ofiţerului de poliţie de frontieră suma de 300 euro. B.B.I. s-a ales cu dosar penal pentru cumpărare de influenţă.
    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE