More

    Daruri din inimă pentru PS Iustin Sigheteanu

    biserica

    În cadrul vizitelor pastorale pe care le face anual în parohii în Postul Mare, PS Iustin Sigheteanu, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat miercuri Sfânta Liturghie a Darurilor Înainte Sfinţite în Catedrala “Sfânta Maria” din cadrul Parohiei Ortodoxe Române Tăşnad. Cu această ocazie, tăşnădenii i-au înmânat înaltei feţe bisericeşti un cadou simbolic, precum şi un coş cu 25 de trandafiri roşii, reprezentând anii de trecuţi de la începutul construirii catedralei.

    Îndemn la post
    La liturghie, PS Iustin Sigheteanu a fost ajutat de un sobor de preoţi printre care protopopul ortodox de Carei, Marian Crainic, şi preotul paroh Gheorghe Andreica, iar printre credincioşi s-au aflat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, consilierul judeţean Oliviu Buzgău şi primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca.

    În cadrul predicii sale, PS Iustin Sigheteanu i-a îndemnat pe credincioşi să petreacă această perioadă în post şi rugăciune, luând ca exemplu postul Mântuitorului Iisus Hristos care timp de 40 de zile nu a mâncat şi nu a băut nimic. “Aceasta este o perioadă foarte importantă din viaţa unui creştin şi trebuie să o petrecem în post şi rugăciune. Şi Mântuitorul Hristos a postit 40 de zile fără să bea şi fără să mănânce nimic. Şi noi, dreptcredincioşii, trebuie să păstrăm acest post rânduit de biserica noastră. Fiecare post este o şansă pentru creştini să devină mai buni”, a mai spus PS Iustin Sigheteanu.

    Cadou surpriză
    La finalul Liturghiei, protopopul Marian Crainic a mulţumit înaltei feţe bisericeşti pentru prezenţa sa în mijlocul credincioşilor din Tăşnad. Apoi, primarul Vasile Mitraşca i-a oferit un cadou simbolic reprezentând o panoramă a oraşului Tăşnad, pictură realizată de un artist local. “Este un tablou cu o panoramă superbă a oraşului nostru în care tronează bisericile printre care cea mai însemnată fiind catedrala ortodoxă. Este un cadou simbolic din partea Primăriei şi a Consiliului Local Tăşnad, precum şi din partea întregii noastre comunităţi”, a spus primarul, oferind tabloul.
    Totodată, PS Iustin Sigheteanu a primit şi un frumos coş cu 25 de trandafiri roşii, reprezentând anii scurşi de la începutul construcţiei Catedralei “Sfânta Maria” din Tăşnad. Înalta faţă bisericească a mulţumit pentru darul primit adăugând că se va ruga pentru toţi credincioşii din Tăşnad şi din judeţul Satu Mare.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE