More

    TSD a devenit mai puternic şi mai unit

    prima

    Organizaţia Judeţeană de Tineret Satu Mare a Partidului Social Democrat a reuşit să organizeze la Valea Măriei cea mai mare întâlnire regională organizată până în prezent în România, adunând sâmbătă peste 400 de membrii social-democraţi. Concluzia îi aparţine preşedintelui naţional al Tineretului Social Democrat (TSD), Mihai Sturzu, şi secretarului general al TSD, Gabriel Petrea, fiind întărită de toţi liderii judeţeni prezenţi la eveniment. La eveniment au mai fost prezenți preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret Satu Mare a TSD, Raul Băbţan, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, deputatul Octavian Petric, vicepreședintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Aurelia Fedorca, respectiv președinții organizaţiilor de tineret din nord-vestul României, respectiv Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor şi Sălaj. Preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Mircea Govor, nu a putut fi prezent la eveniment, în condiţiile în care a participat în aceeaşi perioadă la Poiana Braşov, în cadrul unei întâlniri cu liderii naţionali. Scopul principal al întâlnirii l-a reprezentat pregătirea tuturor organizaţiilor pentru campaniile electorale care urmează în acest an. “Trebuie să dăm un semnal clar: noi nu mai vrem să fim o generaţie de sacrificiu! Noi vrem să ne afirmăm şi vrem să ducem România pe un drum mai bun!”, a declarat Mihai Sturzu.

    Cuvântul de ordine: mobilizarea
    Preşedintele naţional al Tineretului Social Democrat, Mihai Sturzu, a declarat sâmbătă că mobilizarea este cuvântul de ordine în vederea alegerilor europarlamentare care stau să bată la uşă. Acesta a precizat că este convins că TSD va putea şi că va reuşi să aducă circa un milion de voturi pentru Partidul Social Democrat. ”Această întâlnire are un rol de a mobiliza echipele noastre pentru campania electorală care ne bate la ușă, și ne referim la cea pentru europarlamentari. Eu sunt convins că TSD-ul, ca organizație internă a Partidului Social Democrat, poate să aducă un milion de voturi partidului nostru și alianței din care noi facem parte. Avem oameni excepționali și foarte bine pregătiți, tineri care au profesii din întregul spectru al profesiilor și am foarte mare încredere în colegii mei. Eu sunt aici să mă țin de promisiunea pe care am făcut-o în octombrie anul trecut și mă bucur că aceste regionale sunt tot mai frumoase”, a declarat Mihai Sturzu.

    Liderul naţional al TSD a mai precizat că este convins că actuala generaţie va duce România pe un drum mai bun şi că alegerile europarlamentare sunt şansa perfectă pentru a demonstra acest lucru. ”Pentru ca noi să fim generația care duce România pe un drum bun zece ani de acum înainte, anul acesta, 2014, este șansa noastră. De felul în care lucrăm în acest an și modul în care ne implicăm în viața politică, socială a țării noastre, vom ști dacă zece ani de acum înainte România va prospera. La toamnă va fi totul sau nimic, la europarlamentare vom ști clar dacă noi împreună vom avea zece ani în care vom putea crește frumos în ţara noastră sau vom avea zece ani în care România va merge în jos pe drumul pe care Traian Băsescu o conduce”, a conchis Mihai Sturzu.

    PSD Satu Mare mizează pe tineri
    Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret Satu Mare a PSD, Raul Băbţan, a ţinut să remarce modul în care conducerea Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD înţelege să promoveze tinerii. “După cum bine ştiţi, tinerii mei din Organizaţia Judeţeană, domnul Mircea Govor ne-a asigurat de toată susţinerea dânsului, iar pentru această întâlnire regională şi-a dat tot concursul şi tot sprijinul. A plecat la drum lăsând toate lucrurile bine pregătite, ajutându-ne din plin doamna Aurelia Fedorca şi domnul Octavian Petric. Îi mulţumim domnului preşedinte Mircea Govor pentru sprijinul pe care îl acordă tinerilor, îi mulţumim că promovează tineri la nivel judeţean.

    tsd01

    De asemenea, Raul Băbţan a subliniat faptul că TSD s-a îmbogăţit cu o mie de noi membri, care vor genera o forţă suplimentară. ”În perioada următoare vom organiza un eveniment cu o mie de tineri cărora le vom înmâna carnete de membru, la eveniment este invitat și prim-ministrul Victor Ponta, care a și confirmat cu prezența. Evenimentul va avea loc la mijlocul campaniei electorale. Președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, se bazează și mizează foarte mult pe tinerii pe care îi avem în organizația de tineret. Vreau să îi asigur pe toţi colegii noştri care candidează pentru Parlamentul European că noi, Organizaţia Judeţeană de Tineret a PSD, suntem pregătiţi pentru lupta electorală care va urma”, a arătat Raul Băbţan.

    Seniorii, alături de tinerii social-democraţi
    Vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, Aurelia Fedorca, a ţinut să remarce faptul că Mihai Sturzu, alături de ceilalţi membri ai conducerii centrale a TSD, se află pentru a treia oară în doar şase luni în judeţ, semn al importanţei TSD Satu Mare la nivel naţional. “Domnule preşedinte Mihai Sturzu, mă bucură faptul că în ultimele şase luni aţi venit deja de trei ori în zonă, înseamnă că suntem o zonă de interes. Noi cred că trebuie să ne mobilizăm şi să ne pregătim extraordinar de bine pentru alegerile europarlamentare care urmează, pentru că ştim bine că acestea vor fi barometrul partidului nostru pentru mai departe. Şi în funcţie de rezultat vom şti exact dacă vom avea sau nu preşedinte. De aceea, spun eu că împreună cu noi, cu seniorii, dar mai cu seamă cu voi, căci ne bazăm pe puterea voastră de a ne mobiliza, veţi reuşi să impuneţi un preşedinte de partid tânăr. Cred că avem şansa noastră să avem un preşedinte al ţării la fel de tânăr. Totul ţine de noi şi de rezultatul pe care îl vom obţine la europarlamentare”, a arătat Aurelia Fedorca.

    DSCF3891

    La rândul său, vicepreşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, deputatul Octavian Petric, a ţinut să sublinieze rolul foarte important pe care TSD Satu Mare l-a avut, îl are şi îl va avea în cadrul PSD. “Vreau să vă spun că Organizaţia de Tineret a avut un rol foarte important în alegerile din 2012, atât în alegerile locale cât şi în cele parlamentare. Afirm acest lucru deoarece în echipa mea de campanie din 2012 am avut numai tineri social-democraţi.  Au dovedit că au fost oameni harnici şi serioşi, iar rezultatul a fost cel scontat iar eu am reuşit să ajung în Parlamentul României. Mă bucur să văd atâţia tineri în sală, că vă interesează soarta ţării, că doriţi să vă implicaţi pentru a crea ceva mai bun pentru noi şi pentru cei care vor veni după noi”, a precizat Octavian Petric.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE