More

    Peste 200 de mii de puieţi, plantaţi în judeţul Satu Mare

    plantare

    Luna Pădurii, eveniment ecologic marcat în fiecare an în perioada 15 martie – 15 aprilie, este unul din cele mai importante evenimente silvice şi ecologice, reprezentând o modalitate de sensibilizare a tinerilor şi a factorilor decizionali cu privire la importanţa pădurilor. În acest context, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare şi Direcţia Silvică Satu Mare, a lansat pentru anul 2014 o nouă campanie de plantare de puieţi pe fostele amplasamente ale depozitelor de deşeuri din mediul rural de pe raza judeţului Satu Mare, care au fost închise în 2009.

    În urma verificărilor în teren realizate de o comisie mixtă, formată din reprezentanţi ai Ocoalelor Silvice arondate comunelor şi ai primăriilor implicate, s-a stabilit suprafaţa propice pentru plantare, speciile şi numărul de puieţi necesari. Astfel, s-a identificat o suprafaţă de 20,96 ha aptă pentru plantare, necesarul de 209,6 mii bucăţi puieţi fiind asigurat de Consiliul Judeţean Satu Mare.

    Cu această ocazie, în cursul zilei de azi va avea loc, începând cu orele 10.00, o nouă acţiune de plantare de stejar pedunculat la Petreşti, cu participarea consilierilor judeţeni, a elevilor de la Şcoala din Petreşti, respectiv a consilierilor din cadrul APM Satu Mare.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE