More

    Arsenal de spion de pe net

    spion

    Procurarea de camere disimulate în diverse obiecte, de microfoane spion, de trackere GPS nu constituie un obstacol deosebit pentru un sătmărean care încearcă să-şi descopere veleităţile de spion. Zeci de magazine online comercializează astfel de aparatură, întrecându-se între ele în varietatea produselor oferite şi promoţiile anunţate. Cu ajutorul acestor dispozitive demne de un adevărat James Bond, orice sătmărean îşi poate urmări amanta, prietena, soţia, familia, adversarii, partenerii de afaceri sau concurenţii, călcând pur şi simplu în picioare intimitatea lor. Nimeni şi nimic nu mai este în siguranţă. De asemenea, sătmărenii care se tem că sunt interceptaţi pot să-şi procure la fel de lejer detectoare de microfoane, camere ascunse, camere wireless, inclusiv detectoare de semnal GSM.

    Camere ascunse în cele mai neaşteptate obiecte
    Sătmărenii care vor să facă pe spionii pot alege dintr-o gamă extrem de variată de camere ascunse în diverse obiecte, unele de-a dreptul banale. Cu 100-120 de lei, oricine îşi poate comanda o cameră ascunsă într-un pix funcţional. Cu acest dispozitiv se pot face poze, respectiv înregistrări audio şi video într-o rezoluţie destul de bună. O cameră camuflată într-un breloc auto costă în jur de 40-60 de lei, în funcţie de magazin şi de producător. Amatorii îşi mai pot procura de pe internet camere ascunse în dispozitive hands-free (160-200 lei), în brichete (190-210 lei), în telecomandă auto (200-220 lei), în ochelari (300-400 lei), în senzori de fum (280-310 lei).

    La fel de uşor, de pe internet pot fi comandate camere de tip nasture, la preţuri începând de la 120-130 lei. “Obiectivul acestei camere este mascat de un nasture. Această cameră poate fi ataşată la orice tip de vestimentaţie fără să dea de de bănuit că este ceva suspicios. Cu această cameră puteţi face înregistrări audio-video în format AVI sau poze în format JPEG”, se arată în descrierea postată pe un site de profil. Aceleaşi site-uri oferă un breloc cu cameră, care este dotat şi cu lampă cu ultraviolete, numai bun de detectat bancnotele marcate în cazul infracţiunilor flagrante. Pe un astfel de site am găsit un miniaparat foto. “Având dimensiuni extrem de mici acest aparat foto poate fi ascuns foarte uşor şi rapid. Dimensiunile de 24x25x27 mm îl fac să fie unicul aparat cu dimensiuni reduse în lume. În ciuda dimensiunilor mini acest aparat foto nu este inferior faţă de alte aparate”, se arată în descrierea produsului.

    Microfoane tot mai variate
    Oferta este la fel de diversificată şi în domeniul microfoanelor. Un set profesional emiţător-receptor pentru ascultare direcţională costă 250-280 lei. “Acest set pentru interceptare este dotat cu un microfon sensibil care captează un sunet cristalin în orice direcţie, receptor cu difuzor încorporat, posibilitatea de ascultare cu căşti şi audio recorder extern. Funcţionează pe o frecvenţă fixă în reţea UHF. Distanţa la care se poate folosi aparatul este aproximativ 1000 m în condiţii de vizualizare directă sau 300-400 m în prezenţa de partiţii”, se arată în descrierea tehnică a dispozitivului.

    Sătmărenii îşi pot procura fără probleme şi un microfon audio de telefoane, la preţuri începând de la 660 lei. “Cu acest dispozitiv puteţi asculta repede şi uşor o convorbire telefonică. Deghizat ingenios în carcasa de telefon vă permite să ascultaţi convorbirile telefonice efectuate de la telefonul fix. Aprindeţi între linie şi telefon şi deja puteţi să ascultaţi. Dispozitivul nu are nevoie de alimentare suplimentară pentru că alimentează direct de la liniile telefonice. Aceasta va permite un timp nelimitat de ascultare”, se arată în descrierea produsului.

    Magazinele on-line de profil vând şi microfoane care pot fi activate prin intermediul telefoanelor mobile. “Acest microfon spion este destinat pentru supravegherea audio. Este dotat cu microfin ultrasensibil care permite o raza de acţiune la distanţa de 5 metri.Are două moduri de funcţionare.Manual, apelaţi cartela care este în dispozitiv atunci când doriţi dvs.Al 2- lea mod este cu activare vocală şi Call Back, cartela amplasată în dispozitiv va apela automat numărul setat atunci când detectează sunet de peste 40 dB.Funcţia de voce (Call Back) se activează/dezactivează trmiţând mesaj către cartela care este în dispozitiv”, se arată pe un site de profil. Preţurile acestor microfoane variază între 150- 300 lei, în funcţia de complexitate. Pe un asemenea site, am găsit şi un dispozitiv profesional de ascultare prin pereţi, uşi şi geamuri, la preţul de aproape 700 lei. De asemenea, la preţuri curprinse între 300-400 lei, pot fi cumpărate trackere GPS, care pot fi ataşate de maşina victimei, cel interesat putându-i urmări apoi traseul.

    Soluţii de protecţie împotriva interceptărilor
    După cum era de aşteptat, aceste magazine online cu articole de spionaj vând şi dispozitive de contraspionaj. Un detector mai simplu pentru camere wireless şi microfoane costă 60-100 de lei. “Dacă bănuiţi că cineva vă urmăreşte şi monitorizează, cu acest detector rapid si uşor puteţi verifica dacă acest lucru este aşa. Dispozitivul detectează camere ascunse, microfoane audio şi microfoane”, scrie pe site. Un detector de semnal GSM, cu lampă de semnalizare şi alarmă costă în jur de 900-1.000 lei, în timp ce preţul unui detector profesional pentru camere wireless costă peste 2000 lei. “Cu acest detector aveţi posibilitatea de a scana camerele wireless care transmit la o frecvenţă cuprinsă intre 900 – 2700 MHz.Dispozitivul scaneaza informatiile transmise de camera wireless, cum ar fi poze, înregistrări audio – video. Dispozitivul scanează şi blochează activitatea camerei. Pe monitorul de 2.5 inch puteţi vizualiza imaginile făcute cu camera”, se arată în descrierea tehnică.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE