More

    Zi de relaxare la Ardud şi Mădăras

    baschet

    Aşa cum a promis, conducerea echipei de baschet de la CSM Satu Mare a oferit fetelor luni o zi de destindere, relaxare şi voie bună la Ardud şi Mădăras. După un sezon lung şi obositor, încheiat pentru gruparea sătmăreană, a venit şi momentul unei detaşări de tot ceea ce înseamnă antrenament, tactică şi sport de performanţă.

    Alegerea locaţiilor a fost una mai mult decât inspirată, iar vremea excelentă a completat acea zi frumoasă. Periplul a început cu un tur al Primăriei Ardud, unde Ovidiu Duma i-a primit cu braţele deschise. După un set de fotografii, fetele au urcat la cetatea renovată din Ardud, unde le-a fost prezentată istoria acestor locuri, au putut vizita încăperile în care au putut vedea haine de epocă dar şi armuri, iar cele mai îndrăzneţe dintre ele au urcat în fostul turn de control. Bineînţeles, şi aici pozele au fost la mare căutare, priveliştea fiind una pitorească.

    După vizitarea cetăţii a venit momentul ca oaspeţii să se mute la Mădăras. Gazdă bună a fost antrenorul de lupte Tudor Barbul, care le-a primit pe fete cu masa pusă. Şi nu oricum ci cu bruschetele tradiţionale a la Tudor (n.r. – cunoscătorii ştiu despre ce vorbim) şi cu fleicile de carne sfârâind pe grătarul încins. A fost practic un mini-banchet de final de sezon, însă în aer liber, la aer curat, drept urmare baschetbalistele au “asaltat“ bruschetele şi grătarele, care s-au “topit“ foarte repede. S-a ciocnit şi un pahar cu vin, iar fetele şi-au urat baftă pe mai departe.

    La plecare, oaspeţii au mulţumit pentru ospitalitate şi pentru grija cu care au fost primiţi, cu promisiunea că, dacă se va mai ivi ocazia, vor reveni cu drag.

    Preşedintele secţiei Florin Mureşan a şi postat pe un site de socializare următorul mesaj: “Mulţumim Ardud, mulţumim primarului Ovidiu Duma şi bineînţeles mulţumim Paisan, Tudor Barbul! După un sezon reuşit, o zi de relaxare la Cetatea Ardud şi la celebrele bruschete de la Mădăras! Chiar îmi pare rău că s-a încheiat atât de repede acest sezon! Sunt mândru de această echipă şi de aceste fete minunate şi le mulţumesc că am lucrat în acest an împreună! Mulţumiri speciale prietenului Petre şi colegilor din presă! Sper ca de la toamnă să putem face mai mult pentru oraş şi pentru suporterii care şi la greu nu ne-au lăsat, pentru că eu încă trăiesc cu speranţa că într-o zi vom câştiga titlul cu CSM SATU MARE! Şi bineînţeles mulţumiri Comitetului Director şi primarului Coica pentru sprijin! Dacă vom fi sănătoşi şi Dumnezeu ne ajută, …ne revedem la toamnă.“

    De cealaltă parte, Petru Eleş a vorbit despre sezonul care s-a încheiat: “Mulţumim Primăriei Ardud şi prietenilor de la Mădăras pentru această după-amiază frumoasă. O ieşire la iarbă verde, cred că şi fetelor le-a plăcut, în special celor două americance, care au văzut şi altceva decât sala sau restaurantul. Iată că, la o lună după ce am vizitat castelul din Carei am avut din nou ocazia să vedem un obiectiv turistic.“

    Din partea CSM-ului au petrecut o zi minunată preşedintele Florin Mureşan, antrenorul Petru Eleş, jucătoarele Andreea Orosz, Bianca Voica, Eniko Laza, Mihaela Adi, Cristiana Cutaş, Anita Nagy, Kortni Jones, Caila Desroches şi Monica Ivan, respectiv colegii din presa sportivă.

    Una peste alta, un mod frumos de a-şi lua rămas bun de la un campionat lung, obositor, încheiat însă cu îndeplinirea obiectivului. Sperăm ca de la toamnă echipa sătmăreană să fie din nou acolo unde merită şi unde a reuşit să se menţină în toţi aceşti ani.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE