More

    În viziunea Principelui Nicolae, agricultura şi turismul sunt punctele tari ale judeţului

    principe

    Alteţa Sa Principele Nicolae al României a participat ieri la o întâlnire cu oamenii de afaceri sătmăreni la sediul Camerei de Comerţ. Discuţiile au fost purtate în jurul oportunităţilor pe care antreprenorii le au în regiunea noastră. Consiliul Județean Satu Mare împreună cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Asociaţia Economică Germano-Română și Asociația Camera Meșteşugarilor au organizat o întâlnire între oamenii de afaceri din Satu Mare şi Alteţa Sa Principele Nicolae. Aceştia au dorit să ofere informaţii despre mediul economic din judeţ şi oportunităţile de afaceri pe care oamenii întreprinzători le pot găsi în această regiune.

    Pentru început, Cristian Raţiu, consilier OTIMMC Cluj, a prezentat Programul de dezvoltare și modernizare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață ce va fi lansat la sfârşitul lunii în curs. Reprezentanţii organizaţiilor, breslelor şi societăţilor din judeţ au vorbit despre afacerile pe care le derulează şi modul în care doresc să se dezvolte în continuare.

    Alteţa Sa a remarcat faptul că judeţul nostru dispune de resurse deosebite atât în domeniul agriculturii cât şi în ceea ce priveşte turismul. “Dezvoltarea economică este o problemă de patriotism”, a remarcat principele şi a adăugat că activităţile antreprenoriale “sunt esenţiale dezvoltării unei comunităţi”. Principele Nicolae a reiterat faptul că, din perspectiva Casei Regale a României, susţinerea mediului de afaceri românesc este esenţială, iar în perioada 2013 – 2014, împreună cu Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, a avut nu mai puţin de nouă serii de promovare a produselor româneşti peste hotarele ţării. Evenimentul s-a terminat cu discuţii libere între participanţi.
    Silvia Spanciu

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE